Slide
Slide

Берлин. Qatar Airways привлече голямо внимание в деня на откриването на ITB Berlin 2023 – най-голямото международно туристическо изложение. Главният изпълнителен директор на най-добрата авиокомпания в света Н.Пр. Акбар Ал Бакър представи новите дестинации и обяви възобновяване на полетите и увеличаване на честотата по време на пресконференция, проведена в първия ден от изложението.

Ал Бакър, който непосредствено преди световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. даде ексклузивно интервю пред Bgtourism.bg и списанието от медийната ни група, обяви в германската столица над седем нови дестинации, планирани за стартиране през 2023 г., включително Читагонг, Джуба, Киншаса, Лион, Медан, Тулуза и Трабзон.

Qatar Airways също възобновява полетите до 11 дестинации: Пекин, Бирмингам, Буенос Айрес, Казабланка, Давао, Маракеш, Ница, Осака, Пном Пен, Рас Ал-Хайма и Токио Ханеда. Множество дестинации също отбелязаха увеличения на честотата, планирани за 2023 г. Една от тях е София. От лятото полетите между Доха и българската столица ще бъдат увеличени от 3 на 4 пъти седмично, а за сезон Зима 23/24 на 5 пъти седмично.

Н.Пр. Акбар Ал Бакър каза: „Като най-добра авиокомпания в света, ние сме развълнувани да предложим повече начини за обединяване на света, увеличаване на свързаността и преодоляване на пропуските в туристическата индустрия. Докато разширяваме нашия флот, мрежа, партньорства и международно присъствие, ние очакваме с нетърпение да работим заедно, за да осигурим устойчив растеж и убедително бъдеще за индустрията”.

„Катар ще продължи да бъде глобален център за свързаност и идеална дестинация за туризъм, дълго след големия успех на историческото Световно първенство по футбол в Катар 2022 г.“, добави Акбар Ал Бакър.

Сподели публикацията