Мюжгян Кахраман пред "Света София" в Истанбул
Slide
Slide

Истанбул. „След пандемията хората все повече пътешестват и влагат своите средства за преживявания“, заяви в предаването „Твоят ден“ по Nova News екскурзоводът в Истанбул Мюжгян Кахраман.

Последният атентат в турския мегаполис не е повлиял на резервациите. Полицията е навсякъде и се грижи за сигурността.

„Градът е спокоен. В момента се намирам на площада пред „Света София“ и зрителите могат да видят обстановката. Атентатите не се отразиха на резервациите. Българските туристи продължават да пътуват с индивидуален транспорт или с организирани групи. За сигурността на туристите се грижи турската полиция. Истанбул не посреща само български туристи, но и туристи от цял свят“, сподели екскурзоводът, който влезе в ролята на професионален кореспондент от турския град.

„В момента българските туристи най-много пристигат на уикенд туризъм в Истанбул, но вече много добре вървят резервациите за фестивала на лалетата през април, както и за майските празници. Вече прииждат и от Южна Америка туристи. Ние отново очакваме хиляди български туристи да посетят Истанбул през пролетта“, допълни Кахраман. Тя добави, че туристическата дейност в Турция се развива сериозно след Ковид, защото вече няма ограничения.

Запознайте се с актуалните предложения за екскурзия до Истанбул – ОФЕРТИ

Сподели публикацията