Slide
Slide

Брюксел. Главният изпълнителен директор на Brussels Airlines Питър Гербер се оттегля от поста си днес и напуска Lufthansa Group. Кристина Фьорстер, член на Изпълнителния съвет на Lufthansa Group, временно ще оглави авиокомпанията.

Гербер ръководи белгийската авиокомпания от 1 март 2021 г., в допълнение към новосъздадената позиция на главен представител на Lufthansa Group по европейските въпроси. Кристина Фьорстър познава добре Brussels Airlines, тъй като е работила там като главен търговски директор от 2016 г. и като главен изпълнителен директор между 2018 г. и 2020 г. Дългосрочен наследник на Питър Гербер трябва да бъде намерен възможно най-скоро, съобщиха от авиокомпанията.

Петер Гербер започва кариерата си в Lufthansa Group през 1992 г., а от 1997 г. нататък отговаря за областта на счетоводството на групата, таксите и таксите. Между 2001 г. и 2004 г. Гербер беше ръководител на проекта, отговорен за програмата „D-Check“ за цялата група за запазване на приходите. След тази позиция той поема отговорности в областта на политиката на колективно договаряне и социалното осигуряване на Lufthansa Group. Този период обхваща пет години между 2004 г. и 2009 г. През юни 2009 г. Гербер е назначен в Изпълнителния съвет на Lufthansa Cargo AG и отговаря за финансите и човешките ресурси. През юни 2012 г. Гербер се премести в Изпълнителния съвет на Lufthansa Passenger Airlines и отговаряше за човешки ресурси, ИТ и услуги. От май 2014 г. Петер Гербер е председател на Изпълнителния съвет на Lufthansa Cargo AG.

Причината за оставката на Гербер: той ще стане шеф на Condor, но чак на 1 февруари 2024 г. Ралф Текентруп обяви, че ще бъде там до края на 2023 г.

Сподели публикацията