Slide
Slide
Slide
Slide

Талин. Заместник-министър Ирена Георгиева се включи в 105-та Генерална срeща и 108-та среща на Борда на директорите на Европейската туристическа комисия, които се провеждат в гр. Талин,  Естония, между 24 и 26 май 2023 г. Една от задачите на 105-тата Генерална среща е разглеждането на кандидатурите и гласуване на нов президент и вицепрезиденти на Европейската туристическа комисия.

Всички ние признаваме стратегическото значение на туризма за икономиката и за социалното и регионално сближаване, отбеляза заместник-министър Георгиева и допълни: “Фокусът на България е върху целенасочена и последователна туристическа политика за създаване на благоприятна политическа, правна, икономическа, екологична, социокултурна и технологична среда за развитие на устойчив туризъм.”

Заместник-министър Ирена Георгиева отбеляза, че България подкрепя целите, изложени в документа „Пътя на прехода в туризма“ и Европейската програма за туризъм за укрепване на сътрудничеството между държавите-членки, институциите на ЕС и заинтересованите страни, което е инструмент за постигане на зелен и цифров преход в сферата на туризма.

За президент на Европейската туристическа комисия през следващите 3 години беше избран Мигел Санс Кастедо, Генерален директор на Туреспаня, Национална туристическа организация на Испания.

На двудневното заседание на Европейската туристическа комисия бе обсъдена и организацията на следващата среща на Борда на директорите, на която България ще бъде домакин в периода 19-21 септември 2023 година.

Сподели публикацията