Варна. С 30% са се увеличили записванията на туристите от Германия за лятна почивка у нас, съобщи във Варна министърът на туризма д-р Илин Димитров, позовавайки се на данни на големите туроператори.

„Със сигурност няма да стигнем нивата от 2019 г., тъй като спадът е два пъти и половина, близо три, но това е стъпка в правилната посока. Много е важен начинът, по който рекламираме. Записванията вървят добре, туризмът стои стабилно. Зимният ни сезон е изключително интензивен, в момента – февруари месец, почти няма места. Искрено се надявам да има по-дълго време сняг и сезонът да се удължи във времето“, каза Илин Димитров пред БНР.

Министърът на туризма д-р Илин Димитров взе участие в „Ключът към успеха в туризма“

Той информира, че продължава назначаването на туристически аташета, които да работят за България на различните пазари. Продължават и активните срещи с представители на бизнеса в различни страни.

В момента в България има туристически аташета в Полша, Германия, предстои да изпратим в Турция, съобщи Димитров. „Планирам във втория мандат да изпратим такива в Румъния и Обединеното кралство. Туристическото аташе в Полша беше влязло в класацията топ 100 влиятелни фигури в туризма“, подчерта ресорният министър.

Български туристически компании проведоха над 1 200 срещи в Германия, следващата рекламна обиколка ще е в Израел

За изплащанията на парите на хотелиерите, подслонили бежанци от Украйна, министърът съобщи, че е възложил финална ревизия, за да се види дали няма пропуснати. Дали програмата ще бъде удължена зависи от Националния оперативен щаб, подчерта Димитров.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA