Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. С 30% са се увеличили записванията на туристите от Германия за лятна почивка у нас, съобщи във Варна министърът на туризма д-р Илин Димитров, позовавайки се на данни на големите туроператори.

„Със сигурност няма да стигнем нивата от 2019 г., тъй като спадът е два пъти и половина, близо три, но това е стъпка в правилната посока. Много е важен начинът, по който рекламираме. Записванията вървят добре, туризмът стои стабилно. Зимният ни сезон е изключително интензивен, в момента – февруари месец, почти няма места. Искрено се надявам да има по-дълго време сняг и сезонът да се удължи във времето“, каза Илин Димитров пред БНР.

Министърът на туризма д-р Илин Димитров взе участие в „Ключът към успеха в туризма“

Той информира, че продължава назначаването на туристически аташета, които да работят за България на различните пазари. Продължават и активните срещи с представители на бизнеса в различни страни.

В момента в България има туристически аташета в Полша, Германия, предстои да изпратим в Турция, съобщи Димитров. „Планирам във втория мандат да изпратим такива в Румъния и Обединеното кралство. Туристическото аташе в Полша беше влязло в класацията топ 100 влиятелни фигури в туризма“, подчерта ресорният министър.

Български туристически компании проведоха над 1 200 срещи в Германия, следващата рекламна обиколка ще е в Израел

За изплащанията на парите на хотелиерите, подслонили бежанци от Украйна, министърът съобщи, че е възложил финална ревизия, за да се види дали няма пропуснати. Дали програмата ще бъде удължена зависи от Националния оперативен щаб, подчерта Димитров.

Сподели публикацията