Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

София. Коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) представят състава на проектокабинета „Денков“. Академик Николай Денков е кандидатът за премиер в кабинет с втория мандат на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ). По-рано bTV разпространи неофициален списък с имената в проектокабинета, в който се спрягаше името на Гергана Кабаиванова – управител на фондация, за министър на туризма. Преди броени минути ПП-ДБ  официално представи състава на проектокабинета „Денков“.

Николай Денков – министър-председател;

Асен Василев – министър на финансите и еврофондове;

Ирена Димитрова – министър на външните работи;

Андрей Янкулов – министър на вътрешните работи;

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството;

Георги Гвоздейков – министър на транспорта;

Генка Петрова – министър на образованието и науката;

Тодор Тагарев – министър на отбраната;

Александър Йоловски – министър на електронното управление;

Радослав Рибарски – министър на енергетика;

Иван Кръстев – министър на труда и социална политика;

проф. Христо Даскалов – министър на земеделието;

Христо Хинков – министър на здравеопазването;

Милен Матеев – министър на правосъдието;

Димитър Илиев – министър на младежта и спорта;

Яна Генова – министър на културата;

Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа;

Юлиан Войнов – министър на икономиката;

Гергана Кабаиванова – министър на туризма;

Георги Табутов – министър на екологията.

Гергана Кабаиванова, снимка demokrati.bg

Инж. Гергана Кабаиванова е инициатор на първите фермерски пазари в големите градове на страната, съобщава demokrati.bg. Тя е управител на Фондация „Локалфууд.бг“, известна с проекта си „Пендара“, стремящ се да подобри бизнес средата за предлагане на местни храни, както и да развие гастрономическия селски туризъм у нас. Участва в авторския екип на „Правилник за ползване на фермерски пазари“ и „Правилник за безопасност на предлаганите храни в къщи за гости и малки хотели“, които предстои да бъдат утвърдени от Националния съвет по храните. Член е на експертна група в Министерство на земеделието, храните и горите, насочена към политиките за най-малките фермери и производители на храни. Тя е сред учредителите на местната организация на „Да, България!“ в Пловдив.

Завършила е магистратура по специалностите “Технология на растителните масла и козметичните продукти” и „Технология на тютюна“ към Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има дългогодишен опит като маркетинг мениджър на няколко козметични компании и мол в Пловдив.

Гергана Кабаиванова мечтае за развит пазар на фермерски и местни храни и вярва, че малкият бизнес в земеделието и храните може да бъде гръбнак на българската икономика. Тя ще работи за дългосрочни политики за възраждане на българското село, за насочване на европейски фондове и въвеждане на дерогации, позволяващи на микро и малките предприятия в селското стопанство и храните да развиват свободно дейностите си, включително да реализират домашно приготвена храна. Също така, тя ще приоритизира европейските схеми за качество на храните, които ще защитават българския вкус и традиции.

Гергана Кабаиванова е родена в Хасково и живее в Пловдив. Майка е на двама сина.

Сподели публикацията