++ FlixBus започва да изпълнява първите си линии до Гърция от 15 юни

++ София – Солун е първата линия, която свързва Гърция с европейската мрежа наFlixBus

++ От 14 април FlixBus ще започне да осъществява и допълнителна връзка до Истанбул  от Русе

++ Фликс оперира в 40 държави, обслужвайки над 5 500 дестинации в световен мащаб

София. Flix продължава своето разширяване и обявява първите връзки с Гърция. Първата зелена линия между София и Солун ще стартира на 15 юни. С това разширяване FlixBus пренася своята уникална комбинация от технологичен стартъп и устойчива транспортна дейност в една от най-предпочитаните летни дестинации за пътуване в Европа.

„Като компания, която въвежда иновации в областта на мобилността в световен мащаб, нашата мисия е да предложим достъпни и устойчиви възможности за пътуване на възможно най-много хора по света. Търсенето на колективна мобилност се увеличава и хората все повече търсят достъпни средства за транспорт. Гърция е стратегически пазар с висок потенциал за услуги за мобилност и ние сме щастливи да свържем региона с нашата европейска мрежа. Конкурентният пазар предлага по-голям избор за клиентите и води до по-устойчиви възможности за мобилност и достъпни цени“, заяви Андре Швемлайн, главен изпълнителен директор на Flix.

НСИ: Над 450 хиляди българи са пътували в чужбина през февруари

Пътниците вече могат да планират летните си пътувания до Гърция, като билетите са налични на уебсайта на компанията, в приложението и в партньорските туристически агенции. Цените на билетите започват от 19,99 лв.

По последни данни на Европейската комисия Гърция е най-предпочитаната дестинация за българските туристи, особено през летния сезон, следвана от Турция и Германия.

„Гърция е стратегически пазар за нас поради местоположението и и страхотния и потенциал. Щастливи сме, че можем да представим нова алтернатива за устойчива мобилност на хората, които търсят достъпни транспортни средства. Търсенето на колективни пътувания се завръща, а  автобусите са една от най-достъпните, безопасни и устойчиви алтернативи за пътуване на дълги разстояния и ние сме щастливи да предложим алтернатива на личния автомобил и самолета на хората, които планират лятната си почивка. Много сме щастливи, че стартираме първите линии до Гърция в сътрудничество с нашия местен партньор Детелина Дрита“, каза Снежина Колева, представител на FlixBus България.

Курортно градче в Италия с чудотворна вода привлича български туристи

Новата връзка ще се обслужва от българския транспортен оператор Детелина Дрита, който се доверява на технологичния опит на FlixBus в областта на ценообразуването, маркетинга и продажбите, планирането на мрежата, управлението на качеството и непрекъснатото разширяване на продуктите.

„Гърция е най-предпочитаната дестинация за българите и ние сме изключително щастливи, че започваме да осъществяваме връзки с нея. Солун е важен град и предлага многобройни фериботни връзки до Егейските острови. Надяваме се, че нашата услуга ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за откриване на тази прекрасна лятна дестинация“, допълни Таня Дачева оперативен мениджър на „Детелина Дрита“.

Автобусите отговарят на международния стандарт на компанията, който включва услуги като безплатен Wi-Fi на борда.

Емблематичен хотел в Сан Ремо посреща български туристи, сред видните гости е бил Чърчил

Нов партньор на местните автобуси в семейството на Flix – Пегасус

Доставчикът на мобилност ще разшири международното си предлагане в България и обяви допълнителна връзка до Истанбул от Русе, за да отговори на голямото търсене на пътници. Връзката ще се обслужва от новия местен транспортен партньор Пегасус в сътрудничество с турския партньор Kamil Koç.

FlixBus ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул – Русе, Разград, Шумен и Търговище. Билетите вече са достъпни за резервации на уебсайта на компанията и в партньорските туристически агенции.

Наред с Гърция, Турция е една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи, особено през лятото. Kamil Koç управлява широка автобусна мрежа в Турция, така че от Истанбул има връзки с множество дестинации като Анкара, Бурса, Анталия, Кушадасъ или Измир. С тази линия Турция ще бъде свързана с европейската мрежа на FlixBus над 30 държави.

„Наблюдаваме голямо търсене на услуги за мобилност в България и все повече хора искат да пътуват до Истанбул. В допълнение към София и Пловдив сме щастливи, че вече можем да свържем още четири български града с турската столица. А от Истанбул пътниците могат да направят връзка с повече от 60 други дестинации, включително някои от най-популярните летни курорти като Анталия“, допълни Снежина Колева, представител на FlixBus България.

Огромен интерес към презентацията на CruiseGuru, Costa и HotelsPoint в София

FlixBus ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул – Русе, Разград, Шумен и Търговище, като билетите вече са достъпни за резервация.

„Щастливи сме, че започваме обслужването на новия маршрут от Русе до Истанбул, и че ще разширим предлагането си до Турция. Стремим се непрекъснато да подобряваме работата си и качеството на предлаганите от нас услуги, а партньорството с Kamil Koç и FlixBus е още една стъпка към постигането на тази цел “ каза Решат, изпълнителен директор на Пегасус  FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки със осем държави – Румъния, Австрия, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия, Унгария и Турция. През 2022 г. компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA