Slide
Slide

Сан Ремо. Български туристи отсядат в емблематичен хотел в Сан Ремо, в който преди близо век е бил настанен и един от най-великите британци – Уинстън Чърчил. Два пъти той е бил министър-председател, а през 1936 г. е гостувал на хотел Grand Hotel & Des Anglais в музикалната столица на Италия – Сан Ремо. Тогава той е бил настанен в стая 115, а до номера на вратата днес има и табелка с негово име и титлата, с която е удостоен “Сър Уинстън Чърчил, 1936 г.”.

Рум сервизът тази сутрин за гостите на стая 115/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Хотелът днес има партньорство с “Премио травел” и гостите на българския туроператор, които искат да се насладят на Италианската и Френската Ривиера, могат да отседнат в емблематичния хотел.

Хотелиер на Италианската Ривиера учи български, за да посреща туристите от страната ни

Червен килим посреща туристите във фоайето на хотела

Локацията на хотела е чудесна и позволява на туристите да стигнат бързо до Монако, Ница, Кан, Сен Тропе и до всички топ дестинации в тази част на Европа, в която Италия и Франция привличат милиони гости. Голяма част от тях и с огромни финансови възможности.

Grand Hotel & Des Anglais е построен през 1888 г. от Джузепе Конио. През цялата си история хотелът е бил домакин на изключителни гости: Уинстън Чърчил, Габриеле Д’анунцио, поета Трилуса, Гулиелмо Маркони, престолонаследника на Япония и др.


Тук са били и героите на мирната конференция в Сан Ремо от 1920 г., когато хотелът е домакин на цялата италианска делегация, с министър-председателя Франческо Саверио Нити, както и френския държавник Александър Милеран и англичанина Лойд Джордж. Хотелът е избран, защото гарантира на гостите си сигурност, спокойствие, уединение и прекрасна гледка към яхтеното пристанище на Сан Ремо.

Много участници и гости на музикалния фестивал в Сан Ремо също избират този хотел за своя престой.

ЛАЗУРЕН БРЯГ И ИТАЛИАНСКА РИВИЕРА С “ПРЕМИО ТРАВЕЛ”

Хотелът се отличава с чудесна локация, добър сервиз и красива панорама, която се разкрива от стаите към морето
Сподели публикацията