Третият международен форум “Бранд България. Докосни Чудесата” ще се проведе през септември в София
Третият международен форум “Бранд България. Докосни Чудесата” ще се проведе през септември в София
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Дискусия на тема „Бранд България 2024 – модерният разказ за културата и туризма. Имиджът на страната ни в националната и международна комуникация“ ще се проведе на 30 януари, в 11 часа, в зала „София“ на хотел „Маринела“. Форумът се организира от Сдружение Национален борд по туризъм, Общество „Културно наследство“ – партньор на Европа Ностра за България, и националната медия „Стандарт“. Събитието се реализира с институционалното партньорство на Министерството на туризма, Министерството на културата и Българската Стопанска Камара. Специално участие във форума ще вземат министърът на туризма г-жа Зарица Динкова и министърът на културата г-н Кръстю Кръстев, съобщават организаторите. В дискусията ще участват представители на законодателната, местната власт, научните среди, неправителствения сектор, медиите.

Целта на дискусията е да очертае от една страна плана на Министерство на туризма за развитие на културно-исторически туризъм 4 сезона, основан както на културно-историческото и природно наследство, така и на допълнителните, но все по-търсени в световен план видове съпътстващ туризъм: балнео и СПА, винен, кулинарен, приключенски, конгресен.
От друга страна форумът ще представи подробно визията на Министерство на културата за превръщане на културното наследство в база за културно-исторически туризъм.

Позиции по темата ще представят:
Професор Людмил Вагалински, археолог, Добри Митрев, председател Българска Стопанска Камара, Цветелина Бориславова, фондация „Кредо Бонум“, инвеститор в „Пампорово“АД, Ертен Анисова, председател на Комисията по туризъм в НС, Меглена Плугчиева, дипломат, Мила Ненова, изпълнителен директор на БАИ, професор Димитър Димитров, ректор на УНСС, академик Васил Николов, археолог, арх. Десислава Димитрова, Камара на архитектите, Бойко Василев, журналист БНТ, Кирил Вълчев, генерален директор БТА, Иван Христов, продуцент бТВ, Иван Манчев, шеф – готвач, водещ Нова ТВ, Максим Бехар, изпълнителен директор М3 Communication Group, и още авторитетни експерти, видни общественици и публични личности!

Сподели публикацията