Кипър/Снимка Драгомир Енев
Slide
Slide
Slide
Slide

Никозия. Кипърският заместник-министър на туризма Костас Кумис обяви, че кабинетът е одобрил меморандум за разбирателство със Саудитска Арабия в областта на туризма, както и създаването на туристическа обсерватория към заместник-министъра, чиято цел е да засили конкурентоспособността на кипърския туристически продукт, съобщи за БТА агенция КНА.

В изявленията си след заседанието на кабинета Кумис заяви, че подписването на меморандума за разбирателство е било одобрено, като и двете страни са признали необходимостта от засилване на двустранното сътрудничество с цел по-нататъшно увеличаване на туристическите потоци.

Министърът посочи, че се очаква меморандумът да спомогне за установяването на по-тясно сътрудничество между двете страни в туристическия сектор, в обмена на ноу-хау и информация, в развитието на специални форми на туризъм, в сътрудничеството в образователните програми, свързани с туризма, и в развитието на сътрудничеството в областта на аудиовизуалните материали и туристическите продукти.

В отговор на въпрос заместник-министърът заяви, че следващата неделя ще пътува до Саудитска Арабия и ще популяризира Кипър като дестинация и в трите града, с които Кипър скоро ще има въздушна връзка. Той каза, че това е нов, развиващ се пазар с малко пристигащи към момента. „Надяваме, че поради въздушната връзка, а също и поради факта, че саудитците увеличават пътуванията си извън Саудитска Арабия, ще имаме по-добри резултати“, добави той.

Кумис обяви също така създаването на туристическа обсерватория, която ще има за цел да регистрира данни за целия спектър от туристически дейности в Кипър. По думите му тази служба за наблюдение ще събира данни и ще предоставя изчерпателна информация на всички агенции с цел повишаване на конкурентоспособността на туристическия сектор.

Сподели публикацията