Slide
Slide

На границата с Турция има опашки с автомобили, но се влиза бързо

Къркларели. Хиляди български туристи са решили да отидат през почивните дни в Турция, предава репортер на Bgtourism.bg.

ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле”

На ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле” и на ГКПП “Малко Търново-Дерекьой” има дълги опашки с автомобили, но преминаването става бързо.

Колите са основно с български, румънски, украински и турски регистрационни номера. В обедните часове на деня на ГКПП Малко Търново турците спряха да обработват паспорти на български туристи, които се завръщаха в родината си, заради проблем в системата. Преминаваха само сънародници с лични карти.

Границата от Турция към България при Малко Търново се преминава за 25 минути
Пазарът в Къркларели е само на 40 км от границата с България/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

На всеки ъгъл на пазарите в съседните градове Одрин и Къркларели се чува българска реч.
В съботния ден нашенци от Несебър, Бургас, Добрич, Варна, Шумен, Хасково и от много други градове споделиха, че съчетават хубавото време в почивния ден с покупки на евтини продукти.
Ето и актуалните цени на пазара в Къркларели: салата – 1 лев, магданоз -0,50 лева, копър – 1 лев, домати – 2-2,50 лева/кг, краставици, 2 лева/кг, картон яйца – 6 лева, ягоди – 5 лева/кг, патладжан – 2 лева/кг. Търговците изкараха на сергиите си и първите череши за сезона – тарелката от 250 грама е по 5 лева. Килограм сафрид е 2,50 лева, а ципурата е по 6 лева за кило. По 2,50 лева за литър излиза олиото в 5-литрови бутилки.

Нашенци купуват още: пердета, спортни екипи, бельо, джапанки, чорапи и др. Ето и снимки от съботния пазар в Къркларели, който традиционно привлича много български туристи.

Сподели публикацията