Slide
Slide
Slide
Slide

София. Не мина номера на Румен Драганов да смени Венцислав Венев на председателския пост на Българския туристически съюз. Това се казва в официална позиция на организацията, която бе изпратена днес. Ето и изявлението на БТС:

Използвайки медийния интерес по повод случая с х. Христо Смирненски мераците за председателския пост на Румен Драганов се върнаха. 

На заседанието си на 28.04.2023 г. Управителният съвет на Български туристически съюз реши да остави Венцислав Венев на председателския пост, като категорично отхвърли идеята за ново изборно събрание. Стана ясно, че Румен Драганов е подвел обществеността, че няма решение за прекратяване на договора с х. Христо Смирненски, а напротив такова решение на Управителния съвет има от заседание, провело се на 09.02.2023 г. Изясниха се и други манипулации от последните дни, че са неистина. След като фактите и документите показали, че несправедливо упрекват Председателя, манипулирайки цялата общественост, най-вероятно това е била причината Управителният съвет да гласува против ново изборно събрание.

Председателят на комисията, приела хижата даде обяснение пред Управителния съвет и разясни, че няма как мутри да са изхвърлили  хора от хижата, тъй като тях ги е нямало по време на приемането на обекта. Човекът, от който БТС са приели хижата и досега му е позволено да пребивава на територията ѝ.

Припомняме, че на последния конгрес Румен Драганов беше претендент за мястото на председателя на Български туристически съюз, но бе преизбран Венцислав Венев с почти пълно мнозинство, а сега Драганов е един от лидерите на опозицията срещу новото ръководство, носители на промяната в БТС.

Сподели публикацията