Slide
Slide

София. Министърът на туризма д-р Илин Димитров изпрати писмо до посланика на Мексико в Румъния. Поводът е семейство от България, което е отишло на 17 април на почивка в Мексико с изрядни документи и заплатени резервации, но е било спряно от миграционните власти на летището в Канкун и върнато обратно със същия самолет, с който са пристигнали.

“Това е пореден случай на върнати български туристи от границата с Мексико. Получихме сигнал от председателя на ОБТ Павлина Илиева. Току-що подписах писмо до посланика на Мексико в Румъния (нямат мисия в България) и ще направим среща по темата. Този въпрос трябва да се реши!”, категоричен е министърът.

Припомняме ви, че десетки българи в края на миналата година и в началото на 2023 г. бяха върнати от Мексико, след като отидоха на почивка. Случаите са индивидуални и не касаят всички български туристи. Родните ни туристи – родители със сина си, разказаха пред Bgtourism.bg, че са имали полети по маршрута Букурещ-Мадрид-Канкун. На летището в Мексико са били задържани два часа с иззети документи и телефони, след което са качени на самолета и върнати обратно без обяснение от местните власти защо не са допуснати. Семейството е от Добрич и сподели, че е недопустимо българските туристи да бъдат третирани неоснователно по този начин и ще си търси правата.

Сподели публикацията