Българските участници на експото в Истанбул/Снимки Руслан ЙОРДАНОВ, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Истанбул. България се представя с красив щанд на международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT), което днес беше официално открито в Истанбул. Съседи на България на експото са Япония, Сърбия, Узбекистан, Египет и Бразилия.

Сред официалните гости на 27-то издание на туристическото изложение са Зарица Динкова – министър на туризма, проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма, Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, Васил Вълчев – генерален консул в Истанбул и др.

Присъствието на министъра предизвика голям интерес не само сред местните представители на туристическата индустрия, които търсят нови възможности за работа с България, но и сред местните медии CNN Turk, Kanal D, Milliyet, БТА в Истанбул и др. Пред журналистите и професионалистите в сектора Зарица Динкова акцентира на големите възможности пред двете държави в сферата на туризма. Всички са категорични, че България тази година участва с голям и красив щанд, който e на централно място и предлага чудесни условия и кетъринг за B2B срещи.

Своите възможности за туризъм представят Албена, община Кюстендил, Win Travel, Община Варна, Велико Търново, община Стара Загора, Банско, Хисаря и Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, P Group.

Щандът на България е над 100 кв.м., а на десковете има QR кодове, които препращат към сайта на участниците. Форумът продължава до 9 февруари.

Зарица Динкова и проф. Мариела Модева на щанда на Банско
Сподели публикацията