София. Атанас е истински майстор в суши изкуството, вдъхновен от автентичните японски техники и свежи съставки. Неговото любимо ястие е рамен , а тайните му за перфектното суши включват добре приготвен и овкусен ориз, свежа и прясна риба, соев сос, джинджифил и уасаби. Неговата цел е да предостави на гостите уникално кулинарно изживяване, което ги пренася в Азия с всяка хапка.

– Как се запалихте по приготвянето на суши?
– Запалих се след няколко посещения в Сингапур. След като видях как с минимален брой продукти, но точните, можеш да постигнеш, усетиш и вкусиш умами вкуса.

– Кой е любимият ви вид суши?
– Любимото ми суши е туна татаки и хосомаки с риба тон.

– Какво ви вдъхновява в кухнята?

– Търсенето на перфектната визия, вкус и съставки. Стремежът към новото и иновативното.

– Кои са вашите тайни за перфектното суши?
– На първо място е добре и точно приготвеният ориз. След това за мен е важна прясната риба и задължителните уасаби, соев сос и джинджифил. Пет елемента, достатъчни да се пренесете в Япония с всяка хапка.

– Какво бихте искали да предадете на гостите на Floret?
– Искам всеки гост да усети Азия и в частност Япония с всяка хапка, без да е нужно да губи време и да пътува до там. В ресторант Floret сме се погрижили всичко да е на една хапка разстояние.

Ресторант Floret ви очаква всеки ден от 17:00, за да опитате неустоимо вкусното суши на шеф Финков.

📍 Пл. “Народно събрание” 4, хотел InterContinental Sofia

☎️ За резервации: 088 916 6000
💌 floret@ihg.com

Сподели публикацията