Второ лято на плаж в Кранево се справят с фасовете от цигари по пясъка с пластмасови фунийки
Второ лято на плаж в Кранево се справят с фасовете от цигари по пясъка с пластмасови фунийки
Slide
Slide
Slide
Slide

Кранево. Втора поредна година на плаж в Кранево пушачите получават пластмасови фунийки, в които могат да изхвърлят пепелта и фасовете си. Услугата може да бъде открита на плаж “Кранево Север”, а целта на концесионера е да запази чистотата на плажната ивица.

Мениджърът на плажа Андриан Димитров сподели в сутрешния блок на БНТ, че услугата дава резултат, но част от посетителите на плажа си тръгват с фунийките, след като изхвърлят пепелта и фасовете си в контейнера, вместо да ги оставят на таблото за следващите посетители. Това налага от комплекса да правят нови доставки на фунийки.

“Нашите плажове са чисти и по нищо не отстъпват на тези в чужбина – имаме чудесна плажна ивица и чисто море. Кранево е чудесна дестинация за почивка”, допълни той.

За поредна година на плажа се вее знамето на световната организация “Син флаг”, което е еталон за качество. Стопаните на плажове у нас го получават след покриване на редица критерии.

Димитров посочи, че в комплекса им в момента почиват основно румънци и българи. Той отбеляза 15% по-добра заетост това лято спрямо м.г. Очаква дестинациите у нас да бъдат по-сериозно рекламирани, за да може да подобрят резултатите си от 2019 г. В момента заетостта на базата, която той представлява, е 92 на сто.

Сподели публикацията