Летището в Чикаго

Чикаго. Преминаващ студен фронт през САЩ обърка предпразничните планове на американците, отмени хиляди полети и затрудни движението по заснежените пътища, съобщи БНР. Вчера повече от 2156  полета  – вътрешни или международни: към или извън САЩ, не се реализираха. За днес са отменени предварително още 1576 полета. Летищата в Чикаго и Денвър засега отчитат най-много отменени полети.

Приютите за бездомни са препълнени. В Канзас Сити, щата Мисури, един човек е загинал след като колата му се е преобърна в ледена река.

Студеният въздух се движи през централните  щати на изток, като предупрежденията за вятър и ниски температури засягат около 135 милиона души. В Монтана температурите паднаха до минус 46 градуса по Целзий. Училища и ски зони са затворени, а няколко хиляди абонати са без ток. В Де Мойн и Айова с вятъра температурите  се усещат като минус 38 градуса по Целзий. Тези температури правят възможно измръзването за по-малко от пет минути.

В  Бъфало, Ню Йорк, синоптиците прогнозират обилен сняг и вятър до 105 км/час, а Денвър в отбелязват минус 31 градуса по Целзий, най-студеният ден от 32 години насам.
В момента в района на Чикаго вали сняг,  температурата е минус 18 градуса по Целзий, но с вятъра се усеща като минус 31 градуса, а термометърът продължава да слиза надолу. За утре прогнозата на метеоролозите е, че ще бъде още по-студено.
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA