Андриан Димитров
Slide
Slide

Интервю с Андриан Димитров – прокурист на фирмата, която управлява хотел „Алегра“ в КК „Златни пясъци“

Здравейте, г-н Димитров! Поздравления за новата Ви длъжност! Разкажете ни накратко кога и как започна Вашата кариера в туризма, както и къде сте работил преди да заемете длъжността прокурист на четиризвездния хотел „Алегра“ в курорта Златни пясъци.

Здравейте! Още като ученик приех своето решение, че искам да работя в сферата на туризма. Първите ми стъпки бяха осъществени още в тийнейджърските ми години, когато заминах на практика в Австрия (Виена) за обмяна на опит по програма „Еразъм“. На 16 г. дойдох в реална работна среда – тук в Златни пясъци. След като завърших своето средно образование със специалност „Организация на хотелиерството и ресторантьорството“, където преминах в градските хотели през всички звена (камериер, администратор, готвач, сервитьор, барман), записах висше в Икономически университет – Варна, със специлност „Мениджмънт“, професионална квалификация „Администрация и управление“. Съчетавах ученето с практиката. Минах през школата на председателя на БХРА, г-н Георги Щерев. След това просперитета на моята кариера започна в хотелски комплекс „Therma Village” в Кранево.
Сега, като прокурист на компанията, която управлява х-л Алегра, познавайки експлоатацията на хотела и с погледа, който имам върху създаването на туристическия продукт, предлагането му, както и опита, който притежавам от проведените туристически борси в Русия (Москва) ITM – Intourmarket, Израел (Тел Авив) IMTM – TEL AVIV, Румъния (Букурещ), България (София, Варна), ще допринеса за една отлична атмосфера на работа и развитие на хотел „Алегра“.

България ще признава бързи тестове на 16 производителя

Хотел „Алегра“ в Златни пясъци

-Туризмът в цял свят е пред голямо изпитание в днешно време. Кои са най-големите предизвикателства пред Вас?

На първо място за нас ще бъде предизвикателство да се погрижим за безопасността и сигурността на гостите. Ние държим на качеството, което предлагаме като услуга на нашите туристи, дори при недостиг на квалифициран персонал, тъй като много от хората се пренасочиха да упражняват труда си в други работни сектори, ние ще се постараем да оставим незабравима следа от преживяването на туристите в хотела и да споменават България като една ТОП дестинация.
Това, че

получихме ясни правила за влизане на туристите в страната ни,

както и започването на сезон „Лято ‘2021“ от 01.05.2021 г., ни дава възможност да направим дългосрочно планиране за визията на работа на хотела, да бъдем гъвкави и иновативни.

Подготовката за летния сезон в Златни пясъци тече с пълна сила (снимки)

-Какво може да предложи хотел „Алегра“ на туристите и с какво той се отличава от другите хотели.

Хотел „Алегра“ разполага с площ от 9 000 кв. м. В тази територия са включени: игрище за волейбол, огромен детски кът за семейства с деца, красив и облагороден парк. Във вътрешната част на хотела има разположен голям Балнеологичен център, разполагащ с – Хамам , турска баня, сауна, билкова стая, стаи за Луга лечение, инхалационни зали. Хората тук могат да се насладят на топлите басейни – открит и закрит.

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон (видео)

Хотелът е оборудван със

170 просторни стаи в африкански стил,

от които 20 са луксозни апартаменти с гледка към морето.

Базата разполага с голям ресторант в италиански дизайн, Лоби бар, където гостите могат да изпият своето питие по всяко време на денонощието, дневен бар, където могат да изпият чаша вино и да играят настолни игри в уютна обстановка, Пул бар – където се провежда анимация ежедневно. Бъдещите гости могат да закупят пакет със закуска, закуска и обяд, както и закуска, обяд и вечеря.

До плажа туристите ще бъдат отведени с последен модел екологично чист електромобил.

За тях ще бъде предоставен график от хотела до плажа, както и обратно.

От 1 май по три начина ще се влиза в България

Кога планирате да отворите хотела и да посрещнете първите си гости. От кои държави ще имате най-много туристи?
Обикновено отваряме врати всяка година още в началото на месец май. В тази тежка за всички година планираме да отворим хотела от 11 юни 2021 г., когато очакваме да посрещнем първите си корпоративни гости от Русия. Планираме да работим и през октомври, като основно разчитаме на руски, румънски и български туристи.

Хотелът ни е прекрасно място за семейна ваканция и цените ни са изключително атрактивни.

Считам, че приоритетно страната ни трябва да предприеме мерки по повод на визите, които са основен проблем за влизането в България от руските туристи. Вече се предостава възможност да се влезе в страната по три начина, единият е с ПСР тест. Мисля, че ще бъде добра стъпка да предложим облекчен режим за издаването на визи за руските туристи, а също така би било добре те да бъдат с по–дълъг срок на валидност до 3-5 години. По този начин България ще добие голяма популярност и сериозен интерес – този ход на страната ни ще доведе до сериозен икономически ефект, а

облекченият режим за издаване на визи е гаранция, че руските туристи отново ще изберат България

в следващите години при голямата конкуренция на държави и курорти от цял свят. Използвам повода да пожелая на всички колеги, които работят в областта на туризма да бъдат здрави, да успеят да се справят с тежките препятствия, които пандемията ни предлага, както и да изпратят своите гости удовлетворени.

Министерство на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията