Slide
Slide

София. Започва една нова година, с нови планове, надежди и мечти! Поглеждаме назад към изминалите 365 дни и с готовност започваме следващата страница, изпълнена с приключения, амбиции, усмивки и желания за посещения на нови и интересни дестинации. Над 60 хиляди български туристи избраха да посрещнат 2022 г. в чужбина. Какво са избрали да правят нашенци зад граница още в първия ден на годината, за да им е хубаво началото на 2022-ра, това попитахме нашия партньор „Абакс“.

Най-големи групи от българи за Нова година туроператорската компания има в Египет, Тунис и Анталия. След щурия купон, който започна още от сутринта на 31.12.2021 г., туристите ще се отдадат на заслужена почивка на плажа, взирайки се към хоризонта с коктейл в ръка.

Избралите Дубай за своята новогодишна нощ, ще се впуснат в приключение още в първия ден на новата 2022 г. със сафари из дубайската пустиня и яздене на камили.

Отличниците на 2021 г. – InterContinental Sofia, GullivAir, ABAX и The Revolutionary Dining Room & Bar (2 част)

Отправилите се към Йордания не остават по-назад. Избралите почивка на плажа ще имат възможност също да се впуснат в пустинни емоции из необятната Уади Руум, а тези, които се спряха на обиколната ни програма ще посрещнат първите часове на 2022 г. под звездите на пустинята.

Още на сутринта приключението им продължава с посещение на планината Небо, спомената в Библията като мястото, където Моисей съзира Обетованите земи.

Прага също се радва на български туристи за Нова година. В първия ден групата ни ще се отправи към Карлови Вари, най-известният СПА курорт в Чехия.

В колоритна Испания туристите ще се отдадат на две от перлите на страната с посещение на Кордоба (02.01.2022 г.) и Гранада (03.01.2022 г.).

Списанието на Bgtourism.bg вече e и във VIP салоните на морските ни летища

Пълен полет се отправи и към Албания, предпочитана дестинация през цялата изминала година.

Снимка Павлина Русева, FB група на ABAX

Всички 70 туриста ще се впуснат в опознаване на Берат (историческото сърце на страната) още с първите лъчи на слънцето, а пътешествието им ще продължи и на следващия ден с посещение на столицата Тирана и Круя – градът, дом на националния албански герой Скендерберг.

Всеки посреща Новата година различно – с пустинни, морски или културно-познавателни приключения, но най-важното – в компанията на близки и приятели! От компанията споделиха, че голяма група на АБАКС посрещна новата година под звуците на Родопска гайда в пустинята, където не само българските туристи, но и бедуините са останали изненадани и безмълвни от професионалното изпълнение!

Сподели публикацията