Генералният мениджър на InterContinental Sofia Анджело Зукала (вдясно) получи наградата за хотел на годината
Slide
Slide

София. България има своите добри примери в туризма и те с високо вдигната глава изпращат 2021 г. Във 2-ра част днес ще представим четирима от призьорите в тазгодишното издание на Годишните награди за туризъм на списание Destinations – ultimate guide for your holiday и национална информационна агенция Bgtourism.bg.

Хотел на годината – InterContinental Sofia

„Последните две години бяха изключително сложни за туризма в цял свят. Именно в такъв момент най-добрите се открояват. Пример за това е хотелското бижу в сърцето на София – 5-звездният хотел InterContinental Sofia – любима дестинация за всеки бизнесмен, който държи на детайлите по пътя към успеха си. Хотелът тази година получи заслужено признание не само в страната ни, но и в чужбина, където бе удостоен с много престижни награди на световно ниво. Домакините предлагат висококачествен продукт за настаняване и за провеждане на събития“, заяви собственикът на специализираните медии за туризъм Руслан Йорданов.

InterContinental Sofia, иконата на съвременния лукс в България, добави още две престижни отличия към своята богата колекция – Водещ хотел на България за 2021 на Световните награди за туризъм, и Луксозен бизнес хотел на Източна Европа за 2021 на Световните награди за луксозни хотели. Световните награди за туризъм и Световните награди за луксозни хотели са сред най-утвърдените институции за оценка на постиженията в туризма, повече от 15 години. Победителите се избират ежегодно чрез публично онлайн гласуване, а категориите се определят на световно, регионално и национално ниво.

Наред с тези постижения, хотелът отбелязва и друго важно събитие – 75-тата годишнина на бранда InterContinental® Hotels & Resorts. Диамантеният юбилей се празнува в повече от 130 хотела в света, включително InterContinental Sofia, където гостите могат да се насладят на празничния коктейл InterContinental75 и изкушаващи ястия, създадени специално за повода.

Община Варна с награда за туристическа дестинация

„За мен е чест да отпразнувам този важен момент с нашите гости, собственици, партньори и колеги! Горд съм на представлявам първия InterContinental® хотел в България и смея да твърдя, че той следва същата тенденция на развитие като бранда на глобално ниво – само 3 години след отварянето, InterContinental Sofia е носител на едни от най-престижните награди в туристическата индустрия. Тази година отвори врати нашият бутиков уелнес център, а екипът вече работи по следващия вълнуващ проект – откриването на новия ни ресторант през 2022.” – споделя г-н Анджело Зукала, Генерален мениджър на InterContinental Sofia.

Aвиокомпания на годината – GullivAir 

GullivAir е носител годишната награда за авиокомпания на годината. Отличието бе получено лично от изпълнителния директор на авиокомпанията Янко Иванов.


„2021 г. бе годината на GullivAir, защото авиокомпанията направи сериозни инвестиции, създаде нови работни места, разкри нови дестинации, разчупи вътрешния пазар и задава хоризонта за развитие. Наградата не отразява най-много пътници или най-престижно обслужване, ние внимателно се вгледахме в детайлите, и високо оценихме присъствието на българската авиокомпания, която все повече разкрива нови възможности за бизнес и пътувания“, заяви Руслан Йорданов. Той поздрави всички служители на авиокомпанията като им пожела здраве, успешни проекти и щастливи пътници!

Списанието на Bgtourism.bg вече e и във VIP салоните на морските ни летища

Culinary and Restaurants – The Revolutionary Dining Room & Bar, Hyatt Regency Sofia

„Това място трябва да се посети, ако сте в София! За вкуса от предложенията в менюто на The Revolutionary Dining Room & Bar вече се говори извън пределите на страната, а всеки, който е в столицата включва този ресторант в своя списък с места, където може да се наслади на комбинацията стил, уют и интересно меню, което може да задоволи вкуса и на най-изтънчените“, заяви Руслан Йорданов при връчването на туристическата награда.

Туроператор на годината – ABAX

Мартина Найденова – маркетинг мениджър в „Абакс“, получава награда

Отминаващата си 2021 г. започна по един неочакван начин, когато хиляди български туристи пътуваха до Занзибар и всички говориха за тази екзотична дестинация. Приносът за това се дължи основно на туроператора Абакс, който в кризата търси и успешно реализира нови възможности. Днес богатото портфолио с предложения на компанията за почивки дава възможност на българските туристи да преоткриват света.

Отличниците на 2021 г. – Варна, Исторически парк, ESPA и Франк Кванте (1 част)

Сподели публикацията