Slide
Slide

Варна. Община Варна получи приз за туристическа дестинация на годината в наградите на националната информационна агенция Bgtourism.bg и списание Destinations – ultimate guide for your holiday. Отличието бе връчено на кмета на града Иван Портних от Руслан Йорданов, собственик на медията.

„Това e поредно признание за работата ни в подкрепа на сектора. Вярвам, че въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени, заедно с бранша ще продължим да работим още по-активно за развитието на туризма в града и региона“ каза кметът Иван Портних.

Стефан Петров е автор на уникалната статуетка в категорията за дестинация на годината. Негови произведения са едни от най-оригиналните и емблематични награди на престижни конкурси и събития – сред тях са Forbes, M2 – Строител на годината, Superbrands, BlackSeaRama Pro-Am, Маскираният певец и други.

Статуетката представлява логото на списанието и е от лят месинг – полиран, и лак.

Основата е от гранит с табелка анодиран алуминий с лазерно гравиране с името на наградите, категорията и победителя. Наградата е изцяло ръчна изработка. Призът се връчва само в категория “Дестинация на годината”. Всички победители в осемте категории на Годишните награди за туризъм на списание Destinations – ultimate guide for your holiday и Bgtourism.bg по традиция получават красиви плакети.

„Мотивът да връчим този приз е фактът, че

Община Варна разгърна една изключително богата и интересна кампания,

свързана с юбилея 100 години от обявяването на Варна за курортен град, както и заради подкрепата на сектора.“, заяви Руслан Йорданов. Той подчерта, че наградите на сайта се дават след внимателно наблюдение на работата в сферата на туризма и при постоянна връзка с туроператори, хотелиери, ресторантьори и всички представители на индустрията.

Годишните награди на Министерството на туризма ще се проведат под патронажа на президента, церемонията ще е на 7 декември

„Готови сме да обявим нашата шампионска селекция в туризма за 2021 г. Става все по-трудно да отличим най-добрите сред най-добрите. Много личности и бизнеси днес полагат голямо старание, имат чудесни резултати и заслужават да бъдат посочени като добър пример! Внимателно се вгледахме в детайлите, обсъдихме с експерти, чухме потребителите и лично проверихме за качеството, за да може днес да посочим победителите в отделните категории на годишните награди за туризъм на Национална информационна агенция Bgtourism.bg и списание Destinations – ultimate guide for your holiday.“, заяви Йорданов.

„С гордост може да посочим, че

нашата селекция от победители за 2021 г. е пример за професионализъм

и представлява най-доброто от българската и международна туристическа индустрия в страната ни. Тази година отличията отново имат двойно по-голяма тежест, защото в още една трудна за историята на световния туризъм година носителите на големите награди в отделните категории показват хоризонта, който трябва да следваме – да не правим компромис с професионализма, да продължаваме да работим със страст, да имаме индивидуално отношение към потребителите, да се усъвършенстваме и да бъдем иновативни. С последователност и ясни цели да следваме устойчивата политика на развитие“, добави Йорданов.

Президентът: Туризмът може да има голям принос в икономическата трансформация на страната

Годишни награди за туризъм
на Национална информационна агенция Bgtourism.bg
и списание Destinations – ultimate guide for your holiday

Destination of the year
Varna
Град Варна е носител на голямата награда „Дестинация на годината“. Призът е по случай 100-годишния юбилей относно обявяването на Варна за морски курортен град, както и заради богата и изпълнена с интересни събития година от община Варна и в частност дирекция „Туризъм“.

Hotels and resorts
InterContinental Sofia
Последните две години бяха изключително сложни за туризма в цял свят. Именно в такъв момент най-добрите се открояват. Пример за това е хотелското бижу в сърцето на София – 5-звездният хотел InterContinental Sofia – любима дестинация за всеки бизнесмен, който държи на детайлите по пътя към успеха си. Хотелът тази година получи заслужено признание не само в страната ни, но и в чужбина, където бе удостоен с много престижни награди на световно ниво. Домакините предлагат висококачествен продукт за настаняване и за провеждане на събития.

Culinary and Restaurants
The Revolutionary Dining Room & Bar,
Hyatt Regency Sofia

Това място трябва да се посети, ако сте в София! За вкуса от предложенията в менюто на The Revolutionary Dining Room & Bar вече се говори извън пределите на страната, а всеки, който е в столицата включва този ресторант в своя списък с места, където може да се наслади на комбинацията стил, уют и интересно меню, което може да задоволи вкуса и на най-изтънчените.

Airline of the year
Gulliv Air
Призът за авиокомпания на годината получава Gulliv Air заради новите възможности, които предлага на българските потребители за полети в страната и чужбина. Компанията откри нови работни места във времена, когато туристическата индустрия е поставена в сложна ситуация, и реализира сериозни инвестиции, които вече пряко се отразяват за развитието на българския туризъм.

Tour operator of the year
ABAX
Отминаващата си 2021 г. започна по един неочакван начин, когато хиляди български туристи пътуваха до Занзибар и всички говориха за тази екзотична дестинация. Приносът за това се дължи основно на туроператора Абакс, който в кризата търси и успешно реализира нови възможности. Днес богатото портфолио с предложения на компанията за почивки дава възможност на българските туристи да преоткриват света.

Person of the year in tourism
Dr. Frank Quante
За първи път за личност на годината в туризма ни е определен чужденец. Това е шефът на летищата във Варна и Бургас Франк Кванте. Неговият професионализъм, енергията и мотивацията му да развие не само летищата ни, но и страната ни като дестинация е пример за много българи, които се занимават с туризъм. През тази година г-н Кванте бе избран за председател на Алианс „Българско Черноморие“.

Tourist landmark
Historical Park
Няма съмнение, че през последните години „Исторически парк“ намери своето сериозно присъствие на туристическата карта на България. Основателят на българската забележителност Ивелин Михайлов заедно със своя екип реализират мащабен проект, в който българските туристи и гостите на страната ни могат с гордост да направят разходка назад в историята в обекта, който се намира в с. Неофит Рилски. Вече три години „Исторически парк“ е носител на наградата „Изборът на българите“ на Министерството на туризма и с поредица от събития утвърждава българските традиции.

Organization of the year
European Spas Association
Европейската СПА асоциация получава приза за туристическа организация на годината не само заради своята 25-годишнина, но и заради активната и последователна политика при утвърждаването на България като целогодишна дестинация за висококачествен СПА туризъм.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията