Slide
Slide
Варна. С нови туристически карти са оборудвани 20-е информационни табла, разположени в старата част на Велико Търново. За всяко от тях информационната част е различна. Графиките и текстовата част описват най-близките исторически и музейни обекти и забележителности. Текстът е на български и на английски.
Новите табла се вписват в архитектурната среда, а визията им отговаря на всички норми за разпознаваемост от посетителите. Изработката на туристическите карти и съдържанието е дело на специалистите от Регионалния исторически музей.
Таблата са разположени пред крепостта Царевец и площад „Цар Асен I“, до пешеходния вход към крепостта Трапезица, църквите в кв. „Асенов“ – „Св. Четиридесет мъченици“, „Св. Св. Петър и Павел“, „Св. Димитър“, до Шишмановата баня и Владишкия мост, пред музей „Възраждане и Учредително събрание“ и Читалище „Надежда“ – 1869, пред Мултимедиен посетителски център и Сарафкината къща. Нови табла са поставени също на улица „Гурко“, на площад „Самоводска чаршия“, пред паметника на Никола Пиколо и панорамните площадки на ул. „Стефан Стамболов“, до Старите хали, в района на катедралния храм „Рождество Богородично“ и пред църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Варуша“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията