Франк Кванте (вляво) получи наградата за личност на годината. На него се възлагат и големи надежди летище Варна по-бързо да се върне към високите си резултати преди световната пандемия. Данните за 2021 г. показват, че екипите на морските летища вървят в правилната посока - положителен ръст на обслужените пътници – от 62% за летище Варна, и ръст от 129% за летище Бургас спрямо предходната година
Slide
Slide

София. България има своите добри примери в туризма и те с високо вдигната глава изпращат 2021 г. Във 1-ра част ще представим четирима от призьорите в тазгодишното издание на Годишните награди за туризъм на Национална информационна агенция Bgtourism.bg и списание Destinations – ultimate guide for your holiday.

Destination of the year
Varna

Община Варна разгърна една изключително богата и интересна кампания, свързана с юбилея 100 години от обявяването на Варна за курортен град. Златната статуетка за Дестинация на годината с логото на списанието на Bgtourism.bg бе връчена на кмета на града Иван Портних от Руслан Йорданов, собственик на специализираните медии за туризъм.

„Това e поредно признание за работата ни в подкрепа на сектора. Вярвам, че въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени, заедно с бранша ще продължим да работим още по-активно за развитието на туризма в града и региона“ каза кметът Иван Портних.

Person of the year in tourism
Dr. Frank Quante

За първи път за личност на годината в туризма ни е определен чужденец. Това е шефът на летищата във Варна и Бургас Франк Кванте. Неговият професионализъм, енергията и мотивацията му да развие не само летищата ни, но и страната ни като дестинация е пример за много българи, които се занимават с туризъм. През тази година г-н Кванте бе избран за председател на Алианс „Българско Черноморие“.

Летище Варна изпраща 2021 г. с чудесна новина, обслужи над 1 милион пътници

„Изключително поласкан съм от тази награда. Бих искал да я посветя на всички служители на Фрапорт България, които с отдадения си труд през този тежък период на пандемия запазиха жизнеспособността на Летище Варна и Летище Бургас, работейки неуморно по обслужването на нашите пътници и по-нататъшното развитие на нашите летища към едно успешно бъдеще. Също така, тази награда е и на всички наши партньори в Алианс Българско Черноморие, с чиито общи усилия се опитваме да развием огромния туристически потенциал на България“, заяви д-р Кванте, получавайки престижната награда.

Tourist landmark
Historical Park

Няма съмнение, че през последните години „Исторически парк“ намери своето сериозно присъствие на туристическата карта на България. Основателят на българската забележителност Ивелин Михайлов заедно със своя екип реализират мащабен проект, в който българските туристи и гостите на страната ни могат с гордост да направят разходка назад в историята в обекта, който се намира в с. Неофит Рилски. Вече три години „Исторически парк“ е носител на наградата „Изборът на българите“ на Министерството на туризма и с поредица от събития утвърждава българските традиции.

Organization of the year
European Spas Association

Европейската СПА асоциация получи приза за туристическа организация на годината не само заради своята 25-годишнина, но и заради активната и последователна политика при утвърждаването на България като целогодишна дестинация за висококачествен СПА туризъм.

Отличниците на 2021 г. – InterContinental Sofia, GullivAir, ABAX и The Revolutionary Dining Room & Bar (2 част)

Сподели публикацията