Първият турист, който прекрачи прага на крепостта през 2020 г.,бе 26-годишната лекарка от Велико Търново д-р Елица Бодурова.
Slide
Slide

Велико Търново. Крепостта „Царевец“ във Велико Търново ще спази традицията и ще посреща туристи още в първия ден на годината. Вратите на една от най-посещаваните туристически забележителности в България ще отворят точно в 12 часа на обяд. Първият посетител ще бъде посрещнат от от директора на Регионалния исторически музей в старопрестолната ни столица д-р Иван Църов. Първият турист ще получи подарък и ще бъде придружаван от личен екскурзовод по време на разходката си.

Експо център с 1 200 места и ново ларго ще дадат сериозен тласък на туризма във Велико Търново

Припомняме Ви, че с решение на общинските съветници във Велико Търново от 26 ноември, от Нова година билетите за посещение в крепостта „Царевец“ поскъпват с близо 70%. Цената за вход на Царевец и в средновековните храмове в Арбанаси ще е 10 лева. 5 лева е цената на билета за ученици и хора на възраст над 60 години. Налични ще бъдат и пакетни билети – билетът за семейство с до три деца включително – ще е 15 лева. 30 лева е индивидуалният билет за 10 музейни обекта, а същият, но за петчленно семейство е 40 лева.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията