Slide
Slide

Констастин Жейнов, който вече е определян за детето-чудо на световния тенис, е част от мъжкия национален тим на Русия за купа Дейвис. Капитанът на „Сборная“ и президент на Руската федерация по тенис Шамил Терпишев включи 14-годишния талант в представителния отбор за мачовете в Швейцария с домакините днес и утре. Ракета №1 на Русия е Карен Хачанов – №11 в света при мъжете, а №2 – Данийл Медведев – №16 в света. В тима са още Андрей Рубльов и Евгений Донской.
През 2018 година Константин Жейнов триумфира на кортовете в Албена, на най-престижния за страната ни турнир от Първа категория до 14 г., на който България домакинства за първи път. Състезанието в българския курорт бе организирано от Смайл Ивентс и Българската федерация по тенис и привлече топ тенисистите в света, а след проявата тенис треньорите и състезателите отличиха турнира като един от най-добрите, на който са участвали. През 2019 г. турнирът ще се състои в София.

Най-добрите тенисисти в Европа за 2018 година Константин Жейнов от Русия и Фатма Идризович от Сърбия, които скоро ще атакуват турнирите от Големия шлем, имат скъп спомен от родния ни курорт Албена – оригинални купи във формата на златни рози – като символ на страната ни

По-късно Константин Жейнов затвърди своя възход през годината като стана №1 в Мастърс турнира в Италия, в който участваха осемте най-добри в Европа. Победителят от мача Швейцария – Русия ще се класира за финалите на новия формат на Купа Дейвис, който ще бъде през есента в Мадрид.

Сподели публикацията