Слави Трифонов и Ивелин Михайлов ще правят паметник на Хан Аспарух в София
Слави Трифонов и Ивелин Михайлов ще правят паметник на Хан Аспарух в София
Slide
Slide
Slide
Slide

Популярният телевизионен водещ Слави Трифонов и Ивелин Михайлов – създател на най-големия Исторически парк в Европа, който ще отвори врати този юни, ще правят паметник на създателя на българската държава Хан Аспарух. Двамата си дадоха дума да вдигнат паметника в столицата, а Михайлов се зарече, че това ще стане до година и половина.

Именно Михайлов, който тази вечер бе гост в рубриката “Достойни за уважение” в Шоу №1 у нас, и неговата фондация “Въздигане” бяха главните “виновници” в малкото и красиво италианско градче Челе ди Булгария да бъде издигнат паметник на брата на Хан Аспарух – Кан Алцек.

Трифонов е искал преди време да вдигне паметник на Хан Аспарух в София, но се сблъскал с чиновническо поведение и хора, които да дават различни идеи къде да бъде поставен, как да изглеждат крака на коня, сабята и други детайли. Това временно отказало водещия, но до тази вечер, когато той отново постави на дневен ред идеята си в присъствието на Михайлов, който пък заедно с екипа си направи само за 5 месеца грандиозния паметник на Кан Алцек.

Слави Трифонов
В Дoбрич се намира най-големият памeтник на хaн Аспaрух в Бългaрия. Памeтникът е дело на Величко Минеков и архитекта Иван Николов. Открит е през 1981 г. в чест на 1300-годишнината от основаванeто на България.
Паметникът на Хан Аспарух в Добрич

https://www.facebook.com/100001211770149/videos/2230733576977013/UzpfSTEwNjkwNzkyMjc6MTAyMTY2OTEyMTE5NjcyMjk/?sk=h_chr

Сподели публикацията