Slide
Slide

Туристи в тематичен парк в Тайван бяха ужасени, след като единственото в света накланящо се влакче в увеселителен парк не функционираше добре на 30 януари.
20-те пътници, които пътуваха в LIHPAO Discovery Land в Taichung, западен Тайван, се оказаха висящи с лицето надолу, вместо към следващата част от пътуването. Влакчето довежда пътниците до ръба на хоризонталната платформа, преди да наклони целия влак на 90 градуса, за да го изравни с напълно отделен набор от писти. Според азиатските медии, пътуването се провалило около 15:20 часа местно време. Изчислено е, че 20-те пътници на борда са висяли с лицето надолу за половин час, преди да бъдат спасени чрез 16-етажната високопланинска платформа за пешеходци.
Директорът на тематичния парк Уан Юнг-хао разкри, че напълно пълният наклоняващ се влак не е успял да се нареди правилно с вертикалните трасета долу. Несъответствието е довело до неуспеха на прекачването, като предотвратява освобождаването на влака от куките, които го държат и 20-те пътници на място. Инженерите инспектирали влакчето и го отворили само 20 минути по-късно, каза Уанг, след като те били убедени, че то е в изправност.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията