Боровец, снимка Десислава Попова
Slide
Slide

Боровец. Дълги опашки се извиват през последните дни в зимните курорти Боровец и Банско, съобщават наши  читатели. На скиорите и тази зима им се налага да се редят и чакат, за да се пуснат по пистите. „Наложи ни се да качаме дълго за влекчето пред хотел „Рила“, за да може децата ни да се пуснат по пистата, която е стотина метра по-нагоре. Съоръжението не можеше да поеме огромния поток от туристи, които са в курорта и желаят да карат ски. За близо 3 часа децата ми се пуснаха едва по три пъти“, сподели Десислава Попова. Туристи коментират, че три дни кобинковият въжен лифт е бил счупен – петък, събота и неделя, а това е принудило всички туристи да бъдат само долу в Боровец. В момента има близо един метър сняг, а пистите не са обработени, жалват се гостите на зимния курорт. Уеб камерите в курорта показват, че и в този час продължават да се извиват дълги опашки.

Стотици данъчни проверяват хотели и заведения в зимните курорти преди Нова година

Днес 6-седалковият лифт „Мартинови бараки експрес“  заработи, а част от прилежащите му писти ще бъдат отворени, съобщиха от зимния курорт. При подходящи метеорологични условия ще отвори и ски център „Маркуджик“, където има много пресен сняг. Любимото нощно каране в ски център „Ситняково“ стартира във вторник на 31 декември.

Хотелската база в Пампорово за Нова година е заета на 100%

На кошмарно чакане, което продължава с часове, са подложени и в Банско, където липсата на втора кабинкова линия пречи туристическата услуга да се предложи бързо на гостите на световноизвестния зимен курорт. Така на качване и на слизане в момента скиорите се редят и чакат дълго. В момента се налага съоръжението да работи извънредно, за да може туристите да слязат от Бъндеришка поляна. Това се налага, тъй като ски пътят още не работи, а скиорите, вместо да се спуснат до Банско, се налага да чакат лифта. Работим извънредно, за да може да свалим всички хора от планината, заяви представителят на фирмата концесионер Иван Обрейков. Вижте запис на дългата опашка чрез уеб камерата в Банско.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията