Slide
Slide

Двайстото издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столичната община, като част от Календара на културните ѝ събития, и ще бъде излъчено в програмите на БНТ 1 и БНТ 4, за да достигне до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина. Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г., съобщи БНТ.

В празничната програма ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск“ – Петя Колева и Стефан Вучов.


Мариана Попова, певица: „Емоцията е невероятна всеки път. Интересното е, че комбинираме едно студено време с едни много весели и усмихнати хора. Важното е да има червено вино, за да сгрее душите. Настроението е от нас, аз съм сигурна, че ще бъде много емоционално. Пяла съм из цяла България по всички площади, наистина за първи път ще пея на този. Винаги настроението е страхотно“.

Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването „100 процента будни“ на БНТ. Режисьор на спектакъла „Сцена под звездите“ е Борис Радев. Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година. Концертът „Сцена под звездите“ събра миналата година на площад „Княз Александър I“ повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на празничното събитие.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията