Slide
Slide

Известни актьори, режисьори, пътешественици, спортисти, музиканти и спасители са сред отличените в традиционния кралски новогодишен списък за заслуги пред Великобритания.

Той бе огласен от името на британската кралица Елизабет Втора преди настъпването на Нова година. С рицарско звание беше удостоен от Нейно Величество Майкъл Пейлин, пътешественик, актьор, писател, телевизионен водещ и един от участниците в комедийната трупа „Монти Пайтън“, обяви БНТ. С благородническо звание беше удостоен и британският супермодел Лесли Хорнби – Туиги, която се изявява също като певица и актриса.

Оценени от Елизабет Втора бяха и английските футболисти, които за пръв път от много години насам, достигнаха до полуфинал на световното в Русия, където отстъпиха на хърватите с резултата 1:2. Сред наградените фигурират наставникът на английските национали Гарет Саутгейт и капитанът на отбора Хари Кейн. Отличен бе също и холивудският режисьор Кристофър Нолан, актьорът Джим Картър, актрисите Танди Нютън и Софи Оконедо, както и барабанистът на състава „Пинк Флойд“ Ник Мейсън.

Отличени бяха и британските леководолази, които се притекоха на помощ през лятото в спасяването на 12 юноши и техния треньор в тайландска пещера. Сред чуждестранните имена, попаднали в наградния списък, фигурират тези на главния редактор на американското списание „Харпърс базар“Гленда Бейли и канадската писателка Маргарет Атууд. В сегашиня списък са включени 1148 души, като 544 от тях са жени.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията