Slide
Slide

Бизнесменът търси плодове и зеленчуци за краля си у нас, очарован е от виното в Двореца в Балчик и българските продукти. Иска да прави Български корнери в търговските центрове в Рияд

Бизнесменът Джабер Алфаис, който обслужва два двореца на Краля на Саудитска Арабия, е на 10-дневна визита в България. Всеки месец той зареждал палатите на високопоставения си държавник с плодове и зеленчуци на стойност близо 6 000 000 SAR (3 милиона лева). Прекрасните вкусови качества на родните плодове и зеленчуци, на които той самия се наслаждава, провокира интереса му да търси партньорства в посока на износ, научи BGtourism.BG.
Алфаис е бизнесмен със солиден опит зад гърба си. Той живее в столицата Рияд. Обиколил е над 45 държави. Две години негов приятел, който се включил във Варна, го убеждавал да дойде в България. Пътуването на чужденеца е било организирано от туроператора Ясмин Холидейз. Гостът си избрал 5 нощувки в хотел в града и 5 нощувки в новото петзвездно бижу на курорта Св. Св. Константин и Елена – хотел Астор Гардън.
„Очарован съм от града, от хората, от възможностите за забавления – нощен живот, класни ресторанти, даже от малките кафенета. Силно съм впечатлен от качеството, което се предлага на толкова ниска цена“, заяви Алфаис. Очарован от хотела и намиращия се до него уникален термален комплекс Аквахаус, той решава да удължи своя престой до началото на септември. Ежедневно ползвал уелнес и оздравителни терапии в комплекса.
След посещението му в Медената къща, намираща се в добруджанското село Прилеп, и получената информация относно производството на лавандулово и розово масло, българско кисело мляко и сирене от представител на Ясмин Холидейз, фирмата, която се грижи за престоя му, накараха г-н Алфаис да вземе бързо решение да отвори Български Корнер в някои от Моловете в Рияд – разбира се това все още е идеен проект, който госта твърдо е убеден да реализира в най-скоро време.

В Медената къща с домакините

Гостът сподели, че в момента неговата дъщеря е на почивка в Кан. Тя казва, че се чувства малко отегчена и някакси скучно. След като баща й показва сутрешното си кафе, фреш, вода и сладкиш тирамису, на които се наслаждава в утрините в малките кафенета в центъра на Варна и че това му струва само 6 Евро, тя споделя, че там 6 Евро е само едно кафе и е избрала скоро да посети страната ни.
Джабер Алфаис посетил и Двореца в Балчик, където останал впечатлен от аромата на виното, което домакините му предложили.

Ексклузивно в BGtourism.BG: Добруджанци на топло и лукс през есента и зимата

Последвайте ни във фейсбук BGtourism.BG

Сподели публикацията