Slide
Slide

За втори път в своята голф история България ще бъде домакин на професионален голф турнир от Европейската верига. След като през 2013 г. доби огромна популярност с организирането на Световния Волво мачплей шампионат, сега страната ни посреща турнир на звездите ветерани – European Tour Properties Senior Classic.

От 6 до 9 септември Голф комплекс „Лайтхаус“ ще приеме голф професионалисти на възраст над 50 г., водени от дизайнера на игрището Иън Уузнам, победител в US Masters 1991 г. Турнирът ще бъде кулминация в честването на десетгодишнината на голф игрището, открито през септември 2008 г. Сред потвърдилите участие са звезди от ранга на Питър Фаулър, Бари Лейн, Филип Прайс, Ярмо Санделин и др.
Това е второто издание на основания през 2017 г. European Tour Properties Senior Classic, който ще се провежда на ротационен принцип в голф клубове, членуващи в European Tour Properties. Регламентът предоставя уникална възможност на всички голфъри в България да играят рамо до рамо със звезди на световния професионален голф.
Участниците ще имат възможност да се включат в състезания с няколко различни формата – стандартен про-ам на 5 и 6 септември (отбори от по трима аматьори и един професионалист) и Alliance про-ам на 7 и 8 септември (отбор от един аматьор и двама професионалисти). На 9 септември е финалният кръг само за професионалисти.
„Много сме горди, че бяхме избрани за домакин на European Tour Properties Senior Classic 2018. Невероятно е колко бърз напредък отбеляза българският голф за 10 години“, сподели Георги Чуклев, собственик и изпълнителен директор на Lighthouse Golf & Spa Resort.
„Първото издание на турнира във Финландия през 2017 г. пожъна огромен успех, така че очакваме тази година да надградим това постижение в Lighthouse Golf & Spa Resort“, отбеляза Дейвид Макларън, председател на European Senior Tour и на European Tour Properties.

  • Последвайте ни във фейсбук BGtourism.BG
Сподели публикацията