Slide
Slide

Атина. Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) постави гръцките острови в южната част на Егейство море в „тъмночервената зона“ по отношение на риска от заразяване след ръст на случаите на коноравирус в района, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс.

Това означава, че не се препоръчва пътуване освен по наложителни причини.
Групата от 13 острова включва най-популярните дестинации за чуждестранните туристи – Миконос, Санторини и Родос, които привличат милиони посетители всяко лято.

Здравният министър издаде три нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на август и пристигащите в страната

„Тъмночервената“ зона служи за обозначаване на райони с много висок риск и служи на страните-членки на ЕС за въвеждане на задължително тестване при пътуване и налагане на карантина при завръщане от тях.
„Елефтерос типос“ съобщава, че в „жълтата зона“ са гръцка Тракия, централните райони на страната и островите в североизточната част на Егейско море. Останалата част от Гърция е в червената или тъмночервената зона.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията