Slide
Slide

Банско. Летният туристически сезон ще бъде официално открит на 1 юли в Банско. Световният ни зимен център привлича гости от България и чужбина не само със своите прекрасни възможности за ски, но и целогодишно заради своята красива природа и климат. Има нещо, което туристите задължително трябва да направят, когато посетят това китно планинско градче – да се насладят на местните и автентични ястия.

12 механи (виж механите ТУК) в Банско се обединиха под бранда „Уникално Банско“ и работят за утвърждаването на единни стандарти за хранене в заведенията, които са притежавани и стопанисвани само от местни жители. Всяка от тези механи представя типичните бански ястия, пречупени през традицията в собствените им семейства. Вкусът на местните и автентични специалитети бързо печели сърцата на всички туристи, без значение от тяхната народност.

Българска компания иска да изгради летище до Банско

Механджиите са членове на Съюза на туристическия бизнес Банско и са амбицирани да се утвърдят като носители на кулинарната традиция и да дадат своя принос в развитието на Банско като предпочитана дестинация и за кулинарен туризъм.

„Ние сме готови за предстоящия летен туристически сезон. Навлизаме в месец юли – това е месецът на отпуските, а много хора избират да бъдат по това време на

Малин Бистрин

годината в планината, която е извор на здраве и позитивна енергия. Фестивалната програма на община Банско е разнообразна, а в града се завърнаха семинари и конгресни събития. С голямо задоволство може да отбележим, че и спортните отбори отново предпочетоха да проведат своята подготовка в града заради климата и условията на спортните бази и настаняване. Да си пожелаем спокойна среда за работа и международните пазари да се успокоят, за да може да посрещаме и да изпращаме позитивни гости – това умеем да правим най-добре!“, заяви пред Bgtourism.bg председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

За „Уникално Банско“ разговаряме с Юлия Попова, която е координатор на Задругата на банските механджии.

Сподели публикацията