Slide
Slide

Банско. Летният туристически сезон в Банско ще бъде официално открит на 1 юли – петък.

На Бъндеришка поляна ви очаква най-дългата водна пързалка в Европа, както и много други забави за малки и големи!
Прекарайте повече време сред природата, на чист въздух, слънце и прохлада – всичко това можете да откриете само в планината!
Работното време и всичко останало можете да откриете на www.banskoski.com!

В същото време от Юлен АД съобщиха, че на 1 юли стартират кампания за консултантска дейност по всички екологични въпроси.

Хотел в Банско впечатли TUI и своите гости с качествен туристически продукт, през лятото привлича туристи с интересни тематични месеци (видео)

“Фирмата търси квалифициран екологично ориентиран екип, който да обича флората и фауната, да ни помага и работи с нашите еколози за превенция и  защита на различните биологични видове. Основна тема ще бъде и мръсният въздух в града и борбата с него, както и засилване на енергийния микс към възобновяема енергия и постигане на целта за нулев карбонов отпечатък. Допълнителни теми на които ще се обърне внимание са безразборните пасища и ефекта им върху природата и хабитата на местните животни. Юлен АД иска заедно да се погрижим за застрашените видове и да им предоставим добра среда за живот и всичко това да е в да е в симбиоза с нашия ски курорт и гостите му, съобщиха от “Юлен” АД.

За целта е необходимо кандидат компаниите да представят проекти по които са работили в последните 3- години, удостоверяващи техния опит, да имат добри познания за местното и Европейското екологични законодателство и да имат желанието да запознават посетителите как могат да живеят в баланс с природата и да допринасят за нейното опазване.

„Юлен” АД е сертифициран по стандарт ISO 14001:2015 за управление на околната среда. В тази връзка обръща сериозно внимание на опазването на околната среда, в частност управление на отпадъците. Затова е разработена и внедрена система за разделно събиране на отпадъците от опаковки от 2012г. От 2018г. Банско стана първият зимен курорт, който забрани използването на пластмасови изделия на територията на ски зоната и я замени със стъкло и рециклируема хартия.

Банско е модерен ски курорт от ново поколение, който иска да даде на посетителите си перфектна среда за целогодишен туризъм, но всичко това да е напълно съобразено с баланса на природата ни и най- новите практики за устойчиво развитие, посочват от Юлен АД.

Сподели публикацията