Slide
Slide

Пампорово. В Пампорово в събота беше официално открит летният туристически сезон. Лифтовете бяха безплатни, а освен представители на международния бизнес, гости на откриването бяха и актьорите Теодора Духовникова и Владимир Карамазов – те разказаха за снимките на телевизионния сериал “Дяволското гърло”, който е заснет именно в Пампорово.

Приключенския парк

Приключенския парк

Приключенският парк в местността “Язовира” е най-новото място за забавления в курорта, съобщи БНР. В него има въжена градина с 9 моста, водни колела и лодка, както и условия за риболов, за пикник и въздушна възглавница за скокове. Велопаркът пък разполага с 15 трасета с различна трудност и обща дължина над 35 км.

Туристически център ще обслужва целогодишно гостите с информация за услуги, забележителности и маршрути.

Основен акцент в услугите е „100% гарантираната седмична програма“, което означава, че всеки ден има някакво организирано развлечение, което е гарантирано дори и ако има само един записан желаещ.

Общо над 40 активности се предлагат в Пампорово, като само през лятото възможностите за спорт са: планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, туристически и алпийски маршрути, спускане с лодки в пещера, джип сафари, скално катерене.

Пешеходен туризъм в Пампорово

Пешеходен туризъм в Пампорово

Някога Пампорово е създаден като летен курорт, после се налагат зимните спортове и туризъм, а сега целта е отново да се превърне в целогодишно място за спорт и почивка.

Зала Родопи на новия Конферентен център

Зала Родопи на новия Конферентен център

Освен това, целта е да се развива и като място за конгересен туризъм.
Над 4 милиона лева са вложени в новия Конферентен център, който беше представен на откриването на сезона. Той е с капацитет над 1100 места и 5 зали, с високотехническо оборудване, подходящи за музикални и театрални прояви, конференции, симпозиуми, тиймбилдинги, фестивали и др.

Кулата Снежанка

Кулата Снежанка

Препоръчано от BGtourism.BG – В Родопите „телепортират“ туристи 3000 години назад

Сподели публикацията