ГКПП "Капитан Андреево", снимка Васил Атанасов

Свиленград. Десетки хиляди българи са влезли в Турция вчера и днес през граничните пунктове на сухопътните ни граници. Само в рамките на вчерашния ден 18 хиляди души са преминали в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“. Границата през този граничен пункт са преминали 8 хиляди МПС. В този час отново има дълги опашки, съобщават читатели на bgtourism.bg. Големи колони се извиват и на пункта Малко Търново, който също е сред предпочитаните за преминаване на границата с южните ни съседи.

ГКПП „Малко Търново“, снимка Руслан Йорданов

Големият наплив се дължи на факта, че днес – 29 декември, е последен ден, в който българите могат да отидат в Турция по сухопътна граница без PCR тест.

Снимка Марияна Стаматова

Такъв ще се изисква от утре, а тези, които нямат, ще бъдат поставени под карантина.

Град Къркларели, снимка Руслан Йорданов

Вчера и днес в близките до България градове – Одрин и Къркларели, които са популярни за шопинг туризъм, масово се чуваше български реч, количките в магазините бяха извисени със стоки, а пред търговските обекти масово бяха паркирали автомобили с български регистрационни номера с препълнени багажници заради евтините стоки.

Снимки Руслан Йорданов

Големият интерес към Турция вчера се дължеше и на факта, че в България бе почивен ден.

В късните следобедни часове дългите опашки бяха по посока към България, видя екип на bgtourism.bg.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA