Slide
Slide

Букурещ. Румънците вече могат да пътуват до България и Гърция, където да прекарват почивката си, но при своето завръщане ще се изолират под карантина за две седмици в домовете си. Новината съобщи преди броени минути  ziare.com. Мярката за карантината може да бъде отменена на 15 юни, допълва медията.

„Румънците могат да отидат в Гърция и България, но когато се върнат ще бъдат поставени под карантина за 14 дни. Мисля, че до 15 юни, когато се отваря летният сезон в Гърция и България и след двустранните споразумения, то завърналите се румънци може да бъдат освободени от карантина“, каза Виргил Попеску, министър на икономиката по B1 TV.

Попеску обаче се надява, че румънците ще изберат вътрешния туризъм и ще прекарат ваканциите си в страната.

„Редно е туристите да отидат на почивка там, където искат. Аз като министър на туризма искам колкото се може повече румънски и чуждестранни туристи в Румъния. И мисля, че повече румънци ще предпочетат вътрешния туризъм. В Румъния се счита за по-безопасно.“ добави министърът.

От своя страна премиерът Людовик Орбан заяви, че мярката за изолация ще се запази до 15 юни. Вместо това лидерът на PNL заяви, че само румънци, които се връщат от райони, които се смятат за изложени на епидемиологичен риск, ще бъдат под изолация.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията