Slide
Slide

Бургас. Туроператори от регион Бургас продължават подетата инициатива за популяризиране на града с цел разкриване на възможностите за целогодишен туризъм.

В периода 14 – 16.05.2021 г. в гр.Бургас ще се проведе Вторият информационен тур за туроператори и екскурзоводи от цялата страна, ангажирани в процеса по създаване и реализация на туристически пакети.  Мотото на събитието е

„GO to BURGAS и Магията на Странджа“.

Сред основните акценти е откриванетона 18-та туристическа борса „Вашата Ваканция” и представяне на подбрани забележителности, спортни и конгресни бази, хотели, ресторанти и заведения.

Вътрешният туризъм ще бъде основен акцент на туристическата борса „Вашата ваканция“ в Бургас

В три последователни дни участниците в тура ще разгледат актуалните атракции и проекти в региона за туризъм.

Ще се запознаят с предстоящата културна програма иновите тематичните уикенди в Бургас.

Подбраните и интересни маршрути ще бъдат представени от лицензираните екскурзоводи на ЮСЕ „Ваня Райкова“ – Бургас, с които гостите ще разгледат пешеходно града и ще се докоснат до мистиката на Странджа.

„Доброто ни представяне ще допринесе за популяризиране на дестинацията сред българските туристи и тези, които идват от съседните на България страни и ще утвърди началото на развит устойчив туризъм в Бургас“, споделят туроператорите.

Росен Желязков: На пристанище Бургас са създадени отлични условия за конгресен туризъм и работа на високотехнологични компании

Съорганизатори на събитието са: Регионалната структура на Сдружение на Туроператорите и Туристически Агенти „Обединение Бъдеще за туризма“, Община Бургас, Бургаска Регионална Туристическа Асоциация, Сдружение “Рафаел-инфо, култура и туризъм“, „Югоизточен съюз на кскурзоводите „Ваня Райкова“ – Бургас и Сдружение „Зелена Странджа”. Медиен партньор на инициативата е Bgtourism.bg.

Стойко Деведжиев, „Инфо Пойнт“: Българинът преоткри родината си и е нетърпелив да пътува сред природата

Домакини ще бъдат: Община Бургас, хотел „България”, Регионална библиотека „П.К.Яворов”, Исторически музей „Проф.Александър Фол”, гр.Малко Търново, сдружение „ДЗПИН Бръшлян”, с.Бръшлян, пчеларска ферма „Странджа” с.Индже войвода и замък „Влюбени във вятъра”, с.Равадиново.

Министерство на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“

Организатори и партньори

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията