Бургас. На 14 и 15 май 2021 г. за 18-ти път в Бургас ще се проведе туристическа борса „Вашата ваканция“ в Изложбен център „Флора“ гр. Бургас. Туристическата борса се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас, с любезното домакинство на Изложбен Център „Флора“. Сред медийните партьори е Национална информационна агенция Bgtourism.bg.

Росен Желязков: На пристанище Бургас са създадени отлични условия за конгресен туризъм и работа на високотехнологични компании

След трудната за туризма 2020 година, акцентът тази година отново ще бъдат възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България. В рамките на борсата ще се представят на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от общините Варна, Тетевен, Карлово, Стрелча, Силистра, Созопол, Несебър, Приморско, Средец и ОП „Туризъм“ Бургас. „Слънчев бряг“ АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България. Замъкът в Равадиново и Аквапарк Равадиново ще представят новите атракции, които предлагат на своите посетители през това лято. Свои щандове ще имат също „Динита турс“, „Микроинвест“ ООД, Дирекцията на Природен Парк „Странджа“ и сдружение „Зелена Странджа“.

Стойко Деведжиев, „Инфо Пойнт“: Българинът преоткри родината си и е нетърпелив да пътува сред природата

Друг акцент в тазгодишното изложение ще бъде работните места в туризма. Със свои щандове в борсата ще участват СУ „Иван Вазов“ Бургас, където се обучават рехабилитатори и Колеж по туризъм – Бургас. Ученици и родители могат да се срещнат с представители на учебните заведения и да се запознаят със специалностите в областта на туризма, които се изучават в тях.

Министерство на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“

Министерство на туризма в Република България ще представи информация и рекламни материали за туризъм в България. Много богата и интерсна е и съпътсващата програма на Осемнадесета Туристическа борса „Вашата ваканция“. Тържественото откриване е на 14 май 2021 г. в Изложбен Център „Флора“ от 11.00 ч. Ще бъдат представени новите книги на доц. д-р Златина Караджова и д-р Антоанета Грозева за здравен и балнеотуризъм, доц. д-р Светла Шопова „Спа академия Приморец“ и книгaта за едно от най-ярките туристически лица в България Христо Колев.

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон (видео)

По време на борсата, участниците ще посетят туристически обекти в Бургаска област и ще се запознаят с новостите в предлагането за летния сезон. Организира се втория инфотур за 50 представители на туроператорски и турагентски фирми от цялата страна, които в първия ден ще участват в програмата на туристическа борса „Вашата ваканция“. Турът организиран от Регионалната структура на Сдружение на Туроператорите и Туристически Агенти „Обединение Бъдеще за туризма“, Община Бургас, Бургаска Регионална Туристическа Асоциация, Сдружение “Рафаел-инфо, култура и туризъм“, „Югоизточен Съюз на Екскурзоводите Ваня Райкова“ и Сдружение „Зелена Странджа”.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията