Slide
Slide

Бургас. Отдел „Туризъм“ създават в община Бургас. Той ще бъде оглавен от Радосвета Стюърт, която от години е PR на бургаския Регионален исторически музей. Бургазлийката е известна и като част от екипи, работещи по различни проекти в сферата на образованието и екологията.

Сега тя ще оглави новосъздадения отдел „Туризъм“ в Общината, съобщават от кметството. Оттам посочват, че до новата структура се стига след промени в администрацията. Кметът на Бургас Димитър Николов се раздели с двама от заместниците си – д-р Лорис Мануелян и Руска Бояджиева, които напуснаха по лични причини. Техните места заеха Весна Балтина и Диана Саватева, като последната стана зам.-кмет по култура, спорт и туризъм.

Най-големите постижения в българския туризъм за 2019 година (снимки+видео)

В момента в администрацията няма отдел „Туризъм“. Предстои той да бъде създаден, след като промените в структурата бъдат гласувани на сесия на местния Общински съвет. Очаква се новият екип да заработи в началото на 2020 година. Община Бургас има общинско предприятие „Туризъм“, което е създадено с решение на местния парламент преди 6 години. Неговата цел бе обслужването на общински туристически обекти, комплекси и атракции. Предметът на дейност на предприятието е свързан още и с популяризирането на Бургас като туристическа дестинация и предоставянето на информация на гостите на Община Бургас относно туристически продукти, обекти, събития, както и всякаква друга информация, осигуряваща престоя и удобството на гостите на Община Бургас. Туристически комплекс „Остров Света Анастасия“, туристически кораб „Анастасия“, туристически комплекс „Акве Калиде“, както и туристически информационен център „Часовника“, досега бяха стопанисвани и управлявани от ОП „Туризъм“.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията