Slide
Slide

Лято 2021 в Гърция: Резервирай без депозит! Плати 10% до 31.01.2021 г., доплати 21 дни преди заминаване – кампания на PLANET TRAVEL CENTER 

2020-та година се оказа неочаквано трудна за всички, но особено кризисна за туристическия бранш.

София. Огромна част от туристите, почиващи в Гърция – една от най-желаните дестинации за лятна почивка на българите – всъщност много искаха да отидат на почивка. Притесненията им обаче бяха свързани не толкова с разпространението на Covid-19, а по-скоро с променящите се условия на граничните пунктове и наложените мерки в южната съседка, което можеше да се отрази на платените от тях вече суми по резервациите им. Именно тази безпрецедентна ситуация, изправи туристическите компании и хотели пред нелеката задача да бъдат

изключително гъвкави, както в менажирането на вече направени резервации,

така и в предлагането на нови оферти.

Създалата се ситуация успя да накара бранша да работи по-усилено от всякога и да предложи на клиентите си много по-сигурни за тях варианти на резервиране. При резервация за бъдеща дата,

клиентът вече има право на много по-късна анулация,

в много случаи дори и в деня преди настаняване, може да промени без такса имената по резервацията си, да отложи датите си и не на последно място да направи застраховка на пътуването си, включваща анулация поради Ковид-19. Медицинските застраховки „Помощ при пътуване“ също вече предлагат и вариант на покритие включващо заболяване с Ковид-19.

Ситуацията от 2020-та беше трудна, но научи туристическите компании и хотели на много – именно затова 2021-ва ще бъде различна – вече всички са много по-подготвени и сигурни.

В момента ранните резервации за Гърция отново започват да бележат ръст.

Традиционно те започват още от септември-октомври предходната година и приключват най-късно март месец. Важно е да се отбележи, че въпреки безпрецедентната ситуация тази година и въпреки очакванията на множество туристи, че цените на хотелите ще бъдат изключително ниски, това не се случи и големи отстъпки за настаняване нямаше.

Една от основните причини, за да резервират отрано желаещите да почиват в Гърция през лято 2021, е опасността от

липса на места при опит за резервиране в сезон.

Немалка част от резервациите за лято 2020 бяха преместени за лято 2021, което изправя хотелите пред предизвикателството да не разполагат с достатъчно свободни стаи за нови резервации през следващото лято.

Отстъпките за ранни резервации за лято 2021 вече са факт, резервациите стартираха и варират с

намаления от 20% до 50%.

Най-важното е, че клиентите вече не носят риска да не могат да откажат пътуването си на по-късен етап.

Условията за ранно резервиране тази година са изключително гъвкави 

-резервираш без депозит, плащаш 10% от стойността на резервацията до 31.01.2021 г., а остатъка до 21 дни преди заминаване. За много хотели срокът за доплащане може да бъде дори и по-малък, което зависи от условията на конкретно избрания от туриста хотел.

Ситуацията покрай Ковид-19 вече не е толкова неясна, възможните сценарии също. Именно това дава възможност на туристическите компании и хотелите в Гърция да дават много по-гъвкави условия за резервиране, което дава значително по-голяма сигурност на българския турист както за осъществяването на почивката му с гарантирани за него свободни стаи, така и за платената от него сума.

Смисълът да резервираш отрано е изключително голям – гарантираш си, че ще има места на желаното от теб място,

запазваш си ниската цена по ранни резервации без да плащаш за това отсега, а възможно най-късно.

РЕЗЕРВИРАЙ НА НИСКА ЦЕНА БЕЗ РИСК!

Bomo Tosca Beach 4*+

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията