Slide
Slide

Одрин. След като бяха допуснати да влязат в Турция без паспорт и само с лични карти, броят на българските туристи, идващи в Одрин за пазаруване, се увеличава с всеки изминал ден.

Председателят на търговско-промишлената камара на Одрин Реджеп Зипкинкурт каза: „Максималните ни цифри през уикендите бяха между 12 хиляди и 16 хиляди. Сега виждаме 20 хиляди“, каза той. Значително увеличение има на еднодневните туристи, които пристигат сутринта и се прибират вечер.

Последвайте групата Пазаруване в Одрин и се информирайте за най-новите предложения на търговците в турския град

Предполагам, че ще можем да видим реалните числа в следващите дни, когато гурбетчиите приключат и се приберат в европейските градове. Това ще увеличи пътуванията на българите, които вече няма да чакат на дълги опашки на границата“, каза той. Зипкинкурт заяви, че очаква 30 процента увеличение на броя на българските туристи, идващи в Одрин за пазаруване в сравнение с предходни години и каза, че „българските туристи ще надхвърлят 3 милиона до края на годината, като влизанията са с лични карти“.

Посочено е, че българските туристи, които идват с туристически автобуси и лични автомобили, харчат средно от 100 до 150 евро на човек, като купуват почти всичко от игла до конец. Допълнително българите правят разходи за нощувки и забавления.

Сподели публикацията