Slide
Slide

Варна. От днес Русия официално възстановява редовните си полети до България. На 30 юни тръгват полетите до летище Бургас, а до Варна – от 2 юли, съобщиха днес от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД за Bgtourism.bg.

Концесионерът на морските ни летища посочва, че до Бургас ще оперират авиокомпаниите: Aeroflot; Azur Air LLC; Ikar, LLC; Nordwind; Rossiya; S7/Siberia Airlines; Ural Airlines, а до морската ни столица полети са заявили – Aeroflot; Azimuth Airlines; Azur Air LLC; Bulgaria Air; Nordstar Airlines; Nordwind; Rossiya; Rusline; S7/Siberia Airlines. Към момента полети ще бъдат изпълнявани от авиокомпаниите, които имат разрешение, а това към днешна дата са България Еър, Aeroflot, S7/Siberia Airlines, Nordwind.

От 28 юни се възобновяват полетите между Русия и България

Честотата на полетите към днешна дата за Бургас е между 2 и 14 полета на седмица, а за Варна между 4 и 28 полета на седмица. Към днешна дата са планирани 742 полета от и до Бургас за юли, август и септември, както и над 300 полета от и до Варна през следващите три месеца.

Правителството на Русия обяви честотата на полетите до българските летища

В същото време руската авиокомпания Azimut Airlines обяви, че е в ход продажбата на самолетни билети за полети между Ростов на Дон и Варна. Полетите ще започнат да се изпълняват от 12 юли. Отпътуването от Русия ще бъде в 9.30 часа, а пристигането  – 12.05 часа (българско време). Връщането от морската ни столица е час по-късно, с кацане в Ростов на Дон в 15.10 часа (местното време). Цената на билетите започва от 56 евро. От 12 юли авиокомпанията започва полети и до Истанбул. Те ще бъдат два пъти седмично. 

Николай Йотовски, „Руал Травел“: Българските туристи с нетърпение очакват да посетят Русия, а руските гости да дойдат в България

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията