Летище Домодедово, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Москва. Оперативният щаб в Русия взе решение да бъдат възобновени полетите между Русия и редица чужди държави, включително до Кипър, България, Италия и Йордания, които са популярни сред туристите, съобщиха от Асоциацията на туроператорите в Русия.

Въздушният трафик с Гърция е разширен: добавени са летищата на излитане и пристигане в Русия и Гърция и честотата на полетите. Щабът реши да възобнови редовните полети със САЩ (Москва – Вашингтон, Москва – Ню Йорк), Белгия (Москва – Брюксел) , България (полети до София, Варна, Бургас от Москва и регионите), Йордания (от Москва до Аман и Акаба), Ирландия (Москва – Дъблин), съобщи днес ръководителят на Оперативния щаб за борба с коронавируса Татяна Голикова.

България с интересна и разнообразна рекламна кампания в Русия

Също така се възобновяват редовните полети с Италия (от Москва до Рим, Милано, Венеция, Неапол), Кипър (Ларнака, Пафос от Москва и регионите), авиокомпаниите по маршрута Москва – Скопие (Северна Македония) ще могат да изпълняват такъв полет седмично. Ще се увеличи честотата на редовните полети от Русия до Австрия, Азербайджан и Армения.

Полетите до Гърция вече ще могат да се извършват не само до Атина, но и до Солун, Ираклион, Родос, Корфу, Араксос, Закинтос. Разширява се не само честотата на полетите, но и географията на руските региони, от които ще се появят полети до Гърция.

Николай Йотовски, „Руал Травел“: Българските туристи с нетърпение очакват да посетят Русия, а руските гости да дойдат в България

Честотата на полетите до Катар, Финландия, Хърватия, Швейцария се увеличава, а полетите до градовете на тези държави се разширяват. Има ограничения за честотата на полетите до нови дестинации. Понастоящем допустимите честоти не са посочени от централата.

Също така гражданите на КНР и Лихтенщайн ще могат да влизат в Русия. Днес беше решено също да се възстанови въздушната връзка с Турция, считано от 22 юни.

Брифингът на Татяна Голикова ТУК

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията