Slide
Slide

София. 11 чартъра планира Тез Тур да реализира до Тунис. Още през май туроператорът ще отведе своите клиенти до една от най-красивите дестинации в Африка. Полетите са директни от София до летището в Енфида и ще се изпълняват с авиокомпания Balkan Holidays Air.

Планирайте сега своето слънчево бягство до Тенерифе през есента, Тез Тур ще има директни полети от София

Първите групи до Тунис ще реализират своите пътувания от 18 май до 22 юни – виж специалната оферта, а следващите чартъри са планирани за периода 24 август – 21 септември. Тръгването ще бъде всеки вторник, а престоят – (8 дни) 7 нощувки. Българските туристи ще бъдат настанени в подбрани 4 и 5-звездни хотели. Екипът на Тез Тур е избрал най-интересните забележителности да бъдат част от програмата, а допълнителните екскурзии ще се заявяват и заплащат на място.

ПРОГРАМА, ХОТЕЛИ И ЦЕНИ вижте тук!

Програмата ще разкрие на българските туристи Тунис в пълния му блясък. Още в началото местен екскурзовод ще отведе пътешествениците до столицата Тунис. По пътя пред погледа им ще се сменят хиляди омагьосващи картини и пейзажи. Първо ще преминат през старата част на столицата, където ще се отбият до местния екзотичен пазар и ще разгледат централния храм и други забележителности.

Следва посещение на легендарния Картаген

– символ на богатство и могъщество от древността. Величествените руини на римските терми, построени по времето на император Антонин, свидетелстват за богатството на изчезналия град. Невъзможно е да си представи човек Тунис без древното андалуско селце Сиди бу Саид, разположено на хълм, откъдето се разкрива една от най-красивите панорамни гледки към залива на Тунис. Сиди бу Саид има много имена: градът на влюбените, градът на художниците, синьо-белият град, но едно е сигурно – той ще ви очарова!

Южен Тунис – Сахара (двудневна екскурзия)

Пътешествието е с продължителност два дни. По време на екскурзията туристите ще разгледат 2/3 от страната, като ще имат възможност да се запознаят с нейната история и да се докоснат до нейните традиции и обичаи. Първата и най-логична спирка е Ел Джем. Там сънародниците ни ще видят огромния античен римски амфитеатър, на който съперничи единствено Колизеума в Рим.

Българските туристи ще могат да стъпят на гладиаторската арена, да погледнат от местата на публиката (35 000) и дори да минат през тунелите, от които са излизали дивите зверове.

В Матмата ще имате уникалната възможност да посетите подземните жилища.

След това групата ще се отправи към град Дуз – вратата на пустинята. Следващата спирка е на труднодостъпния оазис Чибика, от където се откриват главозамайващи гледки към скалистата пустиня. Тук е мястото за езда с камили.

В програмата влиза и Тозьор – единственият оазис, където има над 300 000 финикови палми и където се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. По пътя ще видите площадката, където са правени снимките на популярния холивудски филм „Междузвездни войни”. Ще видите пресъхналото солено езеро Шот Ел Джарид, известно с уникалните си миражи.

Продължавате към най-известното селище на коренните тунизийци – берберите. От тук започва вашето приключение с джипове, което е едно незабравимо преживяване и ще се почувствате като участници в ралито „Париж-Дакар”. Екскурзията продължава с автобус към Кейруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите след Медина, Мека и Йерусалим.

Фригия Зулу (вечерна екскурзия)

Българските туристи, които искат да се запознаят с истинската Африка, да се полюбуват на грациозните антилопи и жирафи, да чуят рева на лъвовете, да станат свидетели на игрите на малките слончета и камилчета, Тез Тур предлага увлекателна екскурзия до селцето Boufi kha, където се намира парк с територия повече от 36 хектара и над 50 вида животни. Планирано е свободно време за разходки, снимки, глътка ароматно кафе и за покупки на тематични сувенири. Следва посещение на ресторант за автентична тунизийска кухня, пътешествениците ще се насладят на вечеря с типични местни специалитети и истинско шоу със Зулу танци. Всеки може да се включи в танците под местните ритми и да опитате специалитетите и червено наливно вино.

В ход са записванията за почивка на остров Джерба

Опознаете тази колоритна дестинация с Тез Тур – Тунис ви очаква!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията