Slide
Slide
Добрич. Стартира обучение на безработни по Националния план за действие по заетостта през 2019 г. Предвидено е те да траят до средата на месец април 2019 г.
В Добричко курсове ще започнат 425 безработни, като в Добрич обучение ще преминат 275 от тях; в Генерал Тошево – 50; в Каварна – 60, а в Тервел – 40. Това са първите групи, които са записани в дейностите по Националния план, съобщава Дарик радио.
Те ще придобият ключови компетентности и професионална квалификация, за да се реализират в професии предимно в сферата на туризма. Най-много безработни ще учат за готвачи – 75. 55 ще се квалифицират в професиите „администратор в хотелиерството”, „камериер” и „оператор на компютър”. По 40 души ще се включат в обучение за работник в озеленяването и в хранително-вкусова промишленост. 35 безработни ще учат за сервитьор-барман, 35 – за хлебар-сладкар, 20 – за оперативен счетоводител и 15 – за социален асистент за възрастни хора.
Предвижда се курсовете да приключат през месец юни 2019 г., като на част от успешно завършилите професионално обучение ще бъде осигурена 3-месечна субсидирана заетост.
Сподели публикацията