Нетипичното за края на месец март явление се случи благодарение на Cinema City, които откриват днес в морската столица най-новия си мултиплекс.

Европейската верига Cinema City откри първия си мултиплекс във Варна с презентация пред журналисти, на която в залата заваля сняг. Ефектната демонстрация е само част от най-ново в кино индустрията – абсолютното кино преживяване 4DX®. Технологията позволява включване на петте сетива на зрителя в преживяването на филма от екрана и стимулацията им с движения, вибрации, водни, въздушни, светлинни ефекти и миризми.

Заедно с най-новия супергерой 4DX®, мултиплексът Cinema City Варна разполага с 12 модерно оборудвани зали, част от които е и зала Dolby Atmos, озвучена с последно поколение система. Инвестицията в изграждането на мултиплекса надхвърля 5 млн. евро. С официалното му откриване Варна се нарежда сред модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX® киносалон и мултиплекс, отговарящ на всички световни стандарти на съвременната кино индустрия. Адресът е Delta Planet Mall, бул. Сливница 185. Новото кино отваря официално за варненци от 29 март 2019 г.