Slide
Slide

Колко струва пътуването, за да опитате най-скъпият шоколад в света?

Осем дневната „луксозна експедиция“ с Brown+Hudson до сърцето на Еквадор, където първият шоколад е произведен преди повече от 5 300 години, ще ви струва само $ 25,968.
Фирмата за пътуване, поръчана по поръчка, си партнира с To’ak, най-търсения шоколад, произведен от най-редките какаови зърна, за изключително пътуване през отдалечените облаци на Андите, за да получи вътрешен поглед върху този магически свят.
To‘ak използва Национал какао, който е ценен за своя невероятен аромат и сложен вкус. До края на двадесети век Национал беше на ръба на изчезване, а То‘ак е засадил 180 семена в „генетична банка“ в рамките на защитен горски резерват, за да осигури оцеляването на този исторически сорт какао. В рамките на три години тези дървета ще произвеждат достатъчно резници, за да възпроизвеждат над пет хиляди 100% чисти Национални какаови дървета годишно.
„Дълго време си мислехме, че познаваме историята на шоколада“, казва съоснователят на To´ak Карл Швайзер, „но явно не сме. Това е уникална възможност да изследваме тази неизвестна глава за нас. „
Подходящо наречено „Сърцето на мрака: Неразказаната история на шоколада”, някои от основните моменти от пътуването ще включват:
1.Сутрешен кулинарен майсторски клас с Родриго Пачеко от „Финалната маса“ на Netflix и пазарно посещение и кулинарен майсторски клас с известния еквадорски готвач Карлос Галардо.
2.Изключителен достъп до какаовата плантация на To´ak и запаса на горите Jama-Coaque, включително частна обиколка със съоснователя на To’ak Джери Тот.
3.Настаняването в някои от най-луксозните хотели на Еквадор, включително стилния хотел Illa Experience, впечатляващата горска хижа Casa Simpson и най-ексклузивния океански резиденция Las Tanusas.
4.Посещение на археологическия обект, където най-рано е бил открит произходът на какаото и свидетелства за консервационните дейности, които се случват, за да се гарантира бъдещето на този ценен сорт какао.
5.Полети от специално нает частен самолет от Кито до Лоха и Лоха до Манта.
„В To’ak страстите ни отиват далеч отвъд създаването на висококачествен шоколад“, казва Джеймс Льо Комте, главен изпълнителен директор на To’ak. Каним света да стане част от нашето наследство, като станем свидетели на нашите усилия за опазване от първа ръка и проучваме културната и кулинарната дълбочина на шоколада. “
Това интимно пътуване ще се проведе на 22-29 юни и е строго ограничено до 12 гости. Резервациите трябва да бъдат резервирани до петък, 5 април, така че отидете на техния уебсайт сега и не забравяйте да опаковате разтегливите си панталони.

Източник: Forbes

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията