Славка Неделчева - Мениджър на СПА комплекса в "Терма вилидж"
Slide
Slide

На здравословната процедура при минус 145 градуса в СПА центъра се е подлагал един от най-добрите плувци в света Антъни Иванов, както и футболисти на топ отбори у нас.  Гости от Германия, Румъния, Русия и Молдова редовно търсят криосауната, за да се подмладят и възстановят

Кранево. Стотици Медикъл и СПА центрове в България все повече привличат туристи с богат избор на възможности за здравен туризъм – от релакс в сауната и парната баня до лечебни и разкрасителни терапии, които възстановяват травми, свалят килограми или просто подмладяват хората чрез висококачествени продукти на български и чужди козметични компании. Там, където специалистите и продуктите са безсилни, на линия идва последния писък на техниката, която в здравната индустрия има какво да предложи.

У нас все повече гости избират къде да отседнат в хотел, който има добър Медикъл и СПА център. Един от новаторите в предлагането на богат избор от процедури и услуги, и с утвърдени специалисти на високо ниво е ваканционен комплекс „Терма вилидж“, който има два петзвездни хотела в Кранево – „Терма палас“ и „Терма Еко“. В света на балнеологията, СПА и уелнес процедурите „Терма палас“ зае своето специално място още с отварянето си преди 6 години. Оттогава хотелът е фаворит не само за гостите си от България, но и за много румънци, руснаци, немци, молдовци и др. Днес и СПА центъра в „Терма Еко“ целогодишно привлича туристи – 12 месеца в година предлага 5-звездни услуги!

Новаторство

„Единствените сме в България, които имаме криокабина. Криотерапията е иновативен метод в света, който има много приложения в сферите: обща телесна терапия; спортна терапия и външна естетика на тялото. Това е цялостна терапия използваща замразяване. Лечение, основано на студ. Този процес включва подлагането на тялото под въздействието на много ниски температури чрез технология, при която се използва течен азот. Той е безвреден за човека и може да се вдишва. Има два основни модела за физиологичния обхват на режимите, при които се провежда криотерапия. Първият представлява локална интервенция върху специфични зони от човешкото тяло, а вторият излагане на цялото тяло под въздействието на криотерапията, който е и най-ефективен за пациента.

Топ плувецът Антъни Иванов в „Терма вилидж“

Криокабината е иновативен метод за възстановяване след спортни травми, след активна спортна дейност, за подмладяване на клетката, за тонизиране на тялото, подобряване на метаболизма, ускоряване на възстановителните процеси… В България с такава криокабина разполагат само футболните грандове ЦСКА и Лудогорец.

Футболистите на ЦСКА три пъти избраха да отсъднат в „Терма вилидж“ през 2019 година за мачовете си с Черно море във Варна и се възползваха от чудесните условия на СПА центъра

Футболните отбори, които отсядат при нас, я използват и споделят своите отлични впечатления“, споделя за bgtourism.bg Славка Неделчева, която е мениджър на Медикъл и СПА центъра във ваканционен комплекс „Терма вилидж“, удостоен с голямата и авторитетната награда за №1 в страната ни за 2019 година от Българския съюз по Балнеология и СПА туризъм. Сред редовните гости на криосауната има туристи от Германия, Румъния, Русия и Молдова, които ежегодно идват у нас, за да се подмладят или възстановят. Един от тях е 78-годишният Юрген от Берлин, който тази седмица пристигна за новите си процедури. Заради условията в комплекса, които го карат да се чувства по-добре след престоя си, той си запазва почивки за по 40 дни. В момента е у нас за две седмици, но по-късно през годината отново ще се върне заради вниманието на специалистите, уюта и здравословните терапии, които провежда.

Мениджмънт на СПА центъра

Славка Неделчева е родом от Каспичан, но живее във Варна. Идва в морската ни столица, когато е ученичка в пети клас. Завършила е Спортното училище във Варна. Първоначално е тренирала лека атлетика, а след това се е прехвърлила в спорта академично гребане. Като състезател е първият републикански шампион в лека категория на скиф – гребна лодка, която човек управлява сам с две весла. Завършила е НСА. В спортната академия влиза с треньорски профил, но контузия я преорентира във втори курс към кинезитерапията или тогава известна като специалност „Методист по лечебна физкултура“. Разпределена е да работи като кинезитерапевт в Окръжната болница във Варна след завършването си. В Икономическия университет във Варна е завършила следдипломна квалификация за мениджмънт на СПА и уелнес център, а през 2007 година получава и магистратура по „Психология“.

В областа на СПА услугите работи с туристи от 2002 година в курорта „Златни пясъци“.

„С ръководството на компанията, в която съм сега, сме от 2010 година. Преди 6 години тухла по тухла изградихме и СПА центъра в „Терма палас“. През последните години утвърдихме и услугите, които предлагаме в „Терма Еко“. При нас работи екип на много високо професионално ниво. Разполагаме с един кинезитерапевт, четирима рехабилитатори и четирима масажисти с трудов стаж над 10 години. Всички са създали своето име и са търсени от нашите гости“, с гордост посочва Славка Неделчева. Тя отличава хотел „Терма Еко“ и с това, че има закрит басейн с полуолимпийски размери (25 метра), който позволява да се ползва целогодишно.

Интересът към закрития басейн в „Терма вилидж“ е голям ежедневно.

„Имаме активно плуващи, които още с отварянето на вратите на басейна сутрин, са при нас. Работим с МилтиСпорт, с клубни карти, и отчитаме всеки месец ръст“, споделя Неделчева. 

Уникалност

„Терма Еко“ е единственият в България хотел, който предлага и биоенерго масаж Fohow, представляващ уникална комбинация от масажи. Домакините имат богат избор от масажи, като „Черешката на тортата“ в списъка е Тайлайндски масаж. За усвояването му специалистите били изпратени от ръководството на компанията до далечната азиатска държава.

Японски бъчви, финландска сауна, прочутата турска баня, парна баня, Кнайп пътека, вана за крака, контрастни душове, калолечение и лугалечение, LPG, магнитотерапия, електролечение са само малка част от богатия списък в Медикъл и СПА центъра на „Терма вилидж“.

„Разполагаме с хидро канал, който дава възможност на активно спортуващите да проследяват елемента на плуване в детайли. В хидро канала се създава вихрово течение, човекът плува на място, едновременно с това има възможност да се заснеме плуването и да се изчисти детайл по детайл от треньора. Първите сме в България, които въведохме солната стая като метод на лечение. Солната стая е начин за подобряване на здравето като въздейства в три аспекта на дихателни, кожни заболявания и психически разтройства чрез вдишване и излагането на тялото на сухи аерозоли в естествени солни стаи (Халотерапия). Днес солни стаи имаме и в хотелите „Терма палас“ и „Терма Еко“, като в „Терма палас“ е като солна пещера, а в „Терма Еко“ е изградена с тухли от хималайска сол. При нас няма никакъв химичен елемент при обзавеждането на стаята. Закупихме хималайски куб, който инхалира целия въздух и насища с йонизирана водна течност, която е натурална хималайска сол, разтворена в дестилирана вода. По този начин няма никакви елементи на ароматерапия. При нас са идвали да се лекуват не само деца и възрастни, но и бебета на 2-3 месеца. Влияе благоприятно върху всички респираторни заболявания на дихателните пътища (хронични астми, бронхит, пневмония, кашлица, синузит, сезонни алергии), както и върху различни кожни заболявания – псориазис, атопичен дерматит, екзема и т.н. Въздухът в стаята е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло“, посочва още пред bgtourism.bg Неделчева.

„При нас може да се комбинира спортна база и възстановяване. В нашия СПА център имаме душ шарко, душ виши и подводен масаж. Тези три елемента са като хидротерапия, която не всяка база има възможност да предостави на активно спортуващите. Обикновеният гражданин търси СПА и релакс. От една година имаме създадено име и популярност за лечение на травми в посттравматичен период – следоперативно много наши гости, които са близо до нас, ползват базата ни. В басейна имаме хидро байк, който предпазва от травми по време на възстановяване. В момента наша пациентка направи втора операция – на другото коляно, и започна следоперативно да се възстановява при нас“, споделя още Неделчева.

Постоянни гости

Тя признава, че имат постоянни гости, които идват да ползват масажните услуги на специалистите им. Пътуват чак от Румъния и Молдова, за да получат масажа, който ще ги зареди за новата седмица! Сред постоянните туристи има и германци, които всяка година не пропускат да получат процедурите си в „Терма вилидж“.

„Много българи и румънци идват да ползват СПА и балнео услугите ни, но напоследък и много молдовци започнаха да водят своите приятели, след като са останали доволни от почивката си или лечението си при нас. Често при нас идват на СПА тиймбилдинг или пък семейства се събират със свои приятели, за да отмарят или да се забавляват при нас. Всички фирми, които ползват нашата база за тиймбилдинг, имат свободно време, в което ние бързо реагираме и даваме възможност да си изберат дадена процедура, която ние прилагаме. Имали сме групи, които идват на йога седмица или други тематични седмици, при които им е необходимо здравословно изхранване. Футболните отбори, които отсядат при нас, също имат свои менюта, с които ние се съобразяваме и изготвяме! Все повече клиенти търсят спокойствието и професионално поднесената услуга в нашия термален център. Хората търсят уюта! Работим с едни от най-добрите козметични български и чужди компании като Anne Simonon, Thalion, Maria Galland и др.“, казва Неделчева.

Тя е категорична, че здравният туризъм все повече навлиза в ежедневието на българина. Повечето техни гости предпочитат да отделят повече време в СПА центъра и дори са готови, за да се откажат от обяда си, за да си подарят още малко време за релаксиращи процедури.

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ СЪС СПЕЦИАЛНИТЕ ОФЕРТИ
НА „ТЕРМА ВИЛИДЖ“ ТУК

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията